Γ. Πατούλης: Είμαστε αποφασισμένοι να μη χαθεί ούτε μια μέρα στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Είμαστε αποφασισμένοι να μη χαθεί ούτε μια μέρα στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

Την κατηγορηματική απόφαση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής ότι δεν θα επιτρέψει να χαθεί ούτε μια ημέρα στην πορεία υλοποίησης του εμβληματικού, όπως το χαρακτήρισε, έργου κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, διατύπωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, κατά τη συνάντηση του με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, τους τεχνικούς συμβούλους και τα διοικητικά στελέχη της ομάδας.

«Στις 40 ημέρες της νέας διοίκησης της Περιφέρειας έγιναν πολύ περισσότερα βήματα από όσα είχαν γίνει τον προηγούμενο χρόνο» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Είμαστε απόλυτα προσανατολισμένοι στην απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες μου να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς οι απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να μην χαθεί ούτε μια ημέρα».

Δημιουργία «Παρατηρητηρίου Υλοποίησης» του έργου

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Πατούλης κατέθεσε την πρόταση, η οποία έγινε αποδεκτή από την ΑΕΚ, να λειτουργήσει, με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και των τεχνικών συμβούλων της ομάδας, «Παρατηρητήριο Υλοποίησης» του έργου, το οποίο θα παρακολουθεί σε ημερήσια βάση την πορεία υλοποίησης όλων όσων απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Μέσω του Παρατηρητηρίου θα γίνεται, σε καθημερινή βάση, ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, προκειμένου να επιλύονται έγκαιρα και άμεσα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συζήτησης ξεκαθαρίστηκε ότι πρόκειται για ένα δημόσιο έργο το οποίο για να υλοποιηθεί απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι θα μεριμνήσει προσωπικά προκειμένου να «τρέξουν» τα έργα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Έργα διαμόρφωσης πεζοδρόμων πέριξ του γηπέδου

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, επίσης, να υπογραφεί το επόμενο διάστημα προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας , ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την οποία θα χρηματοδοτηθούν έργα διαμόρφωσης πεζοδρόμων κι ελεύθερων χώρων πέριξ του γηπέδου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Η “Αγιά Σοφιά” θα γίνει. Είμαστε αποφασισμένοι να μην χαθεί ούτε μια μέρα. Δώσαμε μια υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις για ένα έργο που θα χαίρονται για πολλά χρόνια οι “ΑΕΚτζήδες”, αλλά και όλοι οι πολίτες της Αττικής. Το έργο θα εκτελεστεί κανονικά. Η γραφειοκρατία που υπήρχε στο παρελθόν, δεν θα υπάρχει στο παρόν και το μέλλον, με παρεμβάσεις μας και τα αποτελέσματα θα είναι απτά». 

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της ομάδας σημείωσε:

«Κάναμε μια καλή κουβέντα με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο. Όλοι καταλάβαμε ότι το έργο είναι σημαντικό και  πρέπει να “τρέξει” γρήγορα. Εμείς πήραμε τη διαβεβαίωση από τον περιφερειάρχη ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαστε σε καλό δρόμο ευχόμαστε όλα να πάνε καλά».

Τέλος, ο δήμαρχος Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνος, Γιάννης Βούρος, τόνισε:

«Το έργο προχωράει. Υπάρχουν κάποια έργα που πρέπει να γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου για να το δούμε ολοκληρωμένο. Είναι ένα έργο που έχει δρομολογηθεί. Δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία ανάμεσα στον Δήμο, την Περιφέρεια και την ΑΕΚ. Το έργο προχωράει με τους καλύτερους δυνατούς ρυθμούς». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν πλην των προαναφερομένων, ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, ο project manager της «Αγιά Σοφιάς», Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο Πάνος Παναγιωτίδης (γενικός διευθυντής), ο δικηγόρος Μιχάλης Αναστόπουλος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευρώπη Κοσμίδη, η γενική διευθύντρια Αναπτυξιακών Έργων της Περιφέρειας, Ελένη Βελγάκη και ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet