Γ. Πατούλης: Η διοργάνωση του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας συμβάλει στην τουριστική προβολή της Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Η διοργάνωση του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας συμβάλει στην τουριστική προβολή της Αττικής

Ως μία μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού που συμβάλλει στην τουριστική ενίσχυση της Αττικής, αλλά και στην ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, χαρακτήρισε τη διοργάνωση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα διεξαχθεί το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου 2019 στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη σχετική συνέντευξη τύπου.

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 60.000 και με επέκταση κατά μία ημέρα του προγράμματός του, το σπουδαιότερο ετήσιο δρομικό γεγονός συνδιοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στη συνέντευξη Τύπου μετείχαν επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κ. Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σ. Καπράλος, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Β. Σεβαστής, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Σ. Τσίρκας, και ο διευθυντής Επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Γ. Ρόκας. Τον Δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι οι θεματοφύλακες των αξιών που ενσωματώνει ο Μαραθώνιος Δρόμος, αφενός του διαρκούς αγώνα για την υπέρβαση των ατομικών ορίων, για τη
διαρκή βελτίωση του ανθρώπου μέσα από την επίμονη προσπάθεια και
αφετέρου του πολιτισμού της ελευθερίας που καθιστά αυτή την υπέρβαση
εφικτή.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει το προνόμιο και την τιμή να αποτελεί κάθε χρόνο τον τόπο διεξαγωγής ενός αθλητικού γεγονότος, ιστορίας, μνήμης και
πολιτισμού, με παγκόσμια εμβέλεια. Στα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη που κάθε χρόνο η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του, ο Μαραθώνιος αποτελεί μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης, καθιστώντας τους φορείς των ιδεωδών του αγώνα, που στέλνει το πανανθρώπινο μήνυμα για ειρήνη και Δημοκρατία»
, σημείωσε.

Αναφερόμενος στα οφέλη που προσδίδει στην Αττική η διοργάνωση αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος υπογράμμισε ότι συμβάλλει ουσιαστικά στην τουριστική προβολή της καθώς, όπως ανέφερε, την καθιστά αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό, σε μια χρονική περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Παράλληλα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας όπως είναι η ιστορία και ο πολιτισμός της για αυτό και στόχος είναι η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή. 

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από μια διευρυμένη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, στηρίζει τη διοργάνωση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τις παράλληλες εκδηλώσεις με το ποσό των 414.300 ευρώ.

Ολοκληρώνοντας ο περιφερειάρχης Αττικής συνεχάρη όλους όσοι συμβάλουν κάθε χρόνο στην προσπάθεια υλοποίησης αυτού του τεράστιου εγχειρήματος και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση και κυρίως στους συμμετέχοντες, που, όπως επισήμανε, «σε κάθε Μαραθώνιο αναμετρούνται με τα όριά τους, γνωρίζοντας πως η συμμετοχή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την τελική κατάταξη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet