Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει κάθε επένδυση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει κάθε επένδυση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών

Ως ένα εθνικό, εμβληματικό έργο πνοής που θα αλλάξει το πρόσωπο της Αττικής, χαρακτήρισε την επένδυση στο Ελληνικό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικό: Η πρωτεύουσα των επενδύσεων» που διοργάνωσε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στο δημαρχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, περίπου 40 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντώνιος, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Ο. Αθανασίου, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Δ. Νάννου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Η. Γρηγορίου, εκπρόσωποι θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και επενδυτών και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι πρόκειται για μία επένδυση πολλών δισ. ευρώ που θα συμβάλλει στο να ξαναμπεί η Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και θα σημάνει την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει και επικροτεί την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι σχεδιάζονται σημαντικά έργα στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, όπου προωθείται άμεσα η β φάση, ένα έργο που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά, όπως ανέφερε, με το έργο του Ελληνικού. 

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου επισημαίνοντας ότι παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν δήμαρχοι όπως ο κ. Κωνσταντάτος αλλά και άλλοι δήμαρχοι, απέδειξε για άλλη μία φορά ότι βάζει ως προτεραιότητα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. «Γνωρίζω καλά πόσο έχει στηρίξει την προσπάθεια να προχωρήσει η επένδυση ο δήμαρχος Ελληνικού ο οποίος δέχθηκε ακόμη και μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών από τον συγκεκριμένο χώρο που του είχε παραχωρηθεί στο παρελθόν από το κεντρικό κράτος προς τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί γρηγορότερα το έργο» τόνισε και χαρακτήρισε εύλογη την επιθυμία να προχωρήσει σε συνεργασία με τους επενδυτές, αλλά και την κυβέρνηση η δημιουργία μιας σειράς κρίσιμων υποδομών στον χώρο, όπως αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις αλλά και η ανέγερση κτηρίου για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Εμείς θα στηρίξουμε αυτό το σχέδιο, τιμώντας τον Ποντιακό Ελληνισμό, επισήμανε.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στο να μπει το έργο στην τελική ευθεία ξεπερνώντας χρόνιες παθογένειες όπως η γραφειοκρατία και η δαιδαλώδης νομοθεσία και τόνισε: «Ως Περιφέρεια Αττικής είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να γεφυρωθούν οι όποιες διαφορές και να εξυπηρετηθούν και τα επενδυτικά σχέδια, αλλά και τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών. Θα στηρίξουμε κάθε μεγάλη επένδυση που θα γίνει τα επόμενα χρόνια στην Αττική, αρκεί να είμαστε βέβαιοι ότι υπηρετεί το συμφέρον των πολιτών της Αττικής και θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συνοπτική παρουσίαση της επένδυσης του Ελληνικού, του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού Αγίου Κοσμά. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet