Γ. Πατούλης: Με τη δουλειά όλων μας θα καταστήσουμε την Αττική «πρωτεύουσα» των Περιφερειών
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Με τη δουλειά όλων μας θα καταστήσουμε την Αττική «πρωτεύουσα» των Περιφερειών

Τους στόχους και τις προτεραιότητες του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει η Αττική στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, αλλά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύσουν για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, διατύπωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εθελοντές που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του συνδυασμού να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι κλειδί για να πάει η Ελλάδα μπροστά είναι να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας του κράτους, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, πόρων και ευθυνών.

Στην εκδήλωση ο συντονιστής της επιστημονικής ομάδας του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική Σ. Παπασπυρόπουλος ανέπτυξε ζητήματα που σχετίζονται με τις στρατηγικές του προγράμματος που θα καταρτιστεί και ο κ. Γ. Κορμάς θέματα που σχετίζονται με την οργάνωση του εθελοντικού δικτύου.

«Προτεραιότητα μας ο άνθρωπος»

«Έχοντας ως σύνθημα μας τη Νέα Αρχή, σηματοδοτούμε την πρόθεσή μας να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή στην Αττική. Σε αυτό το ταξίδι της δημιουργικής προσπάθειας που ξεκινά σας θέλουμε όλους μαζί μας» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η σύνθεση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας προκειμένου να δοθούν ριζικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

«Όλοι μαζί ξεκινάμε τώρα την προσπάθειά μας έχοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Με σχέδιο, στρατηγική και όραμα θα δώσουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Αττικής και τα οποία χρονίζουν, χωρίς να χάσουμε χρόνο, γιατί κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Θα αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττική και θα απελευθερώσουμε τη δυναμική της που παραμένει εγκλωβισμένη γιατί κυριάρχησε ο λαϊκισμός και οι ψεύτικες υποσχέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

«Στόχος μας η ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής»

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση σε ζητήματα όπως η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και η καλύτερη θωράκιση της Αττικής από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, όπως είναι οι πλημμύρες, με συγκεκριμένες στρατηγικές πρόληψης, η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο τουρισμός υγείας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα θα δοθεί και στη δημιουργία κέντρων πολιτισμού, εκπαίδευσης, δημιουργίας και άθλησης σε κάθε γειτονιά με στόχο να ξαναζωντανέψουν οι τοπικές κοινωνίες.

«Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους νέους μας να παραμείνουν στην πατρίδα τους» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα δημιουργήσουμε ένα συντονιστικό μητροπολιτικό κέντρο που θα συνδέει την Περιφέρεια και με τους 66 Δήμους της Αττικής, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων, ανάλογα με τις δυνατότητες τους.

«Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας στηρίχθηκε στο λαϊκισμό και στα ψέμματα»

Προσδιορίζοντας τον ρόλο που πρέπει να έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, στην Ελλάδα του μέλλοντος υπογράμμισε ότι πρέπει να δίνεται έμφαση στην ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων, την προσέλκυση επενδύσεων, την εξωστρέφεια, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο κ. Πατούλης κατηγόρησε τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ότι είναι ανεπαρκής και στήριξε την εκλογή της στον κομματισμό, τον λαϊκισμό και τα ψέματα και πρόσθεσε: «Διοίκησαν χωρίς σχέδιο που να παράγει αποτελέσματα, γι’ αυτό τελικά δεν δόθηκε καμία λύση σε κανένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Δεν δόθηκε καμία λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, στην προώθηση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους».  

«Θέλουμε την Αττική πρωτεύουσα των Περιφερειών»

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η  Περιφέρεια Αττικής μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η απασχόληση, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η  προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης.

Έθεσε όμως ως προϋπόθεση να υπάρχει μια νέα ηγεσία και ανθρώπους που θα διαθέτουν γνώσεις, εμπειρία και ειλικρινή διάθεση να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα και να παράγουν έργο για την Αττική και τους πολίτες της.

«Με επίγνωση των δυσκολιών του εγχειρήματος, έχοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα  την εμπειρία που διαθέτω, αλλά και το έργο που έχω αφήσει κατά τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, θεωρώ ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις για τον νέο ρόλο που μπορεί και πρέπει να επιτελέσει η Περιφέρεια Αττικής, η Πρωτεύουσα των Περιφερειών. Αναλαμβάνω την ευθύνη να πάμε μπροστά την Αττική», ανέφερε ο κ. Πατούλης και έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «όλοι μαζί, υποψήφιοι, εθελοντές και πολίτες που μοιράζονται το κοινό μας όραμα, είμαστε έτοιμοι για να δουλέψουμε με αποφασιστικότητα και με εντιμότητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet