Γ. Πατούλης: Να προχωρήσουμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις το πρόγραμμα «Ελευσίνα 2021»
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Να προχωρήσουμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις το πρόγραμμα «Ελευσίνα 2021»

Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Ελευσίνα 2021» και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών, με δεδομένο ότι χάθηκε κρίσιμος χρόνος το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον δήμαρχο Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε την αμέριστη στήριξη του στον θεσμό της της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Ελευσίνα 2021» και πρόσθεσε ότι θα συμβάλλει, εντός των θεσμικών της δυνατοτήτων, στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την επιτυχή υλοποίησή του.

Στο σημείο αυτό ο περιφερειάρχης επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία ορίστηκε, για πρώτη φορά, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας, με διακριτικό τίτλο «ELEUSIS 2021», ο περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Γεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας, από την πλευρά του, επισήμανε ότι χρειάζονται συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων και δράσεων, προκειμένου να ανακτηθεί ο χρόνος που χάθηκε από την έναρξη του προγράμματος.

Ο κ. Πατούλης συμφώνησε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο να χαθεί άλλος χρόνος και προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου, στη συνέχεια να ζητήσει διυπουργική συνάντηση για να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και οι συναρμόδιοι φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση.

«Η έγκαιρη και άρτια προετοιμασία και υλοποίηση του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης μας αφορά όλους, ως άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ως Ευρωπαίους πολίτες. Είναι καθήκον μας να ξεπεράσουμε αστοχίες του παρελθόντος και με σχέδιο, συνεργασία και όραμα, να προχωρήσουμε με γοργά βήματα προς όφελος της χώρας και των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά κλείνοντας ο κ. Πατούλης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας, Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας, Χαράλαμπος Σεμερτζίδης και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Γιάννης Σελίμης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet