Γ. Πατούλης: «Ποδαρικό» στο 2019 με περιοδεία στις δυτικές συνοικίες της Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: «Ποδαρικό» στο 2019 με περιοδεία στις δυτικές συνοικίες της Αττικής

Η πρώτη περιοδεία για το 2019 του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ξεκίνησε από τις δυτικές συνοικίες και τους Αγίους Αναργύρους, όπου είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη της ΔΟΥ,  καταστηματάρχες,  πολίτες και παραγωγούς της λαϊκής αγοράς. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Φορέα Λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Αρχικός σταθμός  του κ. Πατούλη ήταν το δημαρχείο Αγίων Αναργύρων – Καματερού όπου και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο, Νίκο Σαράντη, για τα προβλήματα της περιοχής.

Πρώτο στον κατάλογο των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή είναι η μη οριοθέτηση των 7 ρεμάτων που υπάρχουν στην περιοχή Καματερού, με συνέπεια, Δήμος και κάτοικοι, να ανησυχούν για τον κίνδυνο να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα αντίστοιχα με εκείνα της Μάνδρας.

https://www.facebook.com/patoulis/videos/789220808078174/?t=3

Η μη απόδοση δημόσιων χώρων και εκτάσεων στον Δήμο, το ελλιπές δίκτυο συγκοινωνιών, η ανάγκη ανέγερσης νοσοκομείου Παίδων στη Δυτική Αττική και η ασφάλεια των πολιτών αποτελούν μερικά από τα ζητήματα που επίσης συζητήθηκαν και που απασχολούν τη περιοχή.

Ο  δήμαρχος Ν. Σαράντης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική, αναφέρθηκε και στην ανάγκη να βρεθεί μια οριστική λύση στον τρόπο χρηματοδότησης και διοίκησης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Γ. Πατούλης κατέγραψε τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύστασης ενός οργάνου στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι 66 Δήμοι της Αττικής. Οι Δήμοι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα προχωρούν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν σημείωσε.

«Η Νέα Αρχή εργάζεται για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Περιφέρεια Αττικής. Η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών είναι στις βασικές μας προτεραιότητες. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της δημιουργίας των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στους νέους μας να παραμείνουν στη χώρα. Διαβεβαιώνω τους συναδέλφους μου δημάρχους του Λεκανοπεδίου ότι, από τη θέση του αυριανού περιφερειάρχη, θα είμαι στο πλευρό τους για τη διεκδίκηση δημόσιων χώρων και την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Σχετικά με τα θέματα ασφάλειας υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές αρχές επιτελούν σημαντικό έργο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι στο πλευρό των εργαζομένων, παρέχοντάς τους υλικοτεχνική υποδομή, όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση: Αδιανόητο να διοικείται από την Περιφέρεια όταν βασικός χρηματοδότης είναι η Τ.Α. πρώτου βαθμού

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε στη συνέχεια  τις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης», καθώς και το τμήμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη του Φορέα επισήμανε ότι είναι αναγκαίο το Μητροπολιτικό Πάρκο να έχει μια μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει με συγκεκριμένο ποσό και η Περιφέρεια Αττικής.

Χαρακτήρισε ως οξύμωρο το γεγονός ότι σήμερα ο πρόεδρος του Φορέα είναι διορισμένος από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία δεν διαθέτει χρηματοδότηση για το Πάρκο, σε αντίθεση με τους
Δήμους που καταβάλλουν μέσω ΚΑΠ 700 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

«Είναι  αδιανόητο να διοικείται ο Φορέας λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου από διορισμένο εκπρόσωπο της Περιφέρειας όταν βασικός χρηματοδότης, με 700 χιλιάδες ευρώ, είναι η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού. Η Περιφέρεια όφειλε να έχει εξασφαλίσει ένα αντίστοιχο σταθερό ποσό σε ετήσια βάση για τη λειτουργία ενός τέτοιου Πάρκου υπερτοπικού χαρακτήρα. Αντίθετα, όπως μαθαίνω, με υπαιτιότητα της Περιφέρειας οι υδροβιότοποι του Πάρκου έμειναν χωρίς τις αναγκαίες ποσότητες νερού, με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος ξήρανσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Αγγελική Β.

    Σταματησε ο Πατούλης να ασχολείται με το Πεδίο του Αρεως γιατί είδε πως δεν εχει πια εκεί ζουμί και το γύρισε στο Παρκο Τριτση. Κι η πρώτη πρόταση που κάνει είναι αν τυχον βγει Περιφερειαρχης να μην ειναι υπευθυνος για το πάρκο αλλά να είναι ο Δήμος. Εκπληκτικός πολιτικός στριφογυριστός.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet