Γ. Πατούλης προς δημάρχους Αττικής: Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί η παράνομη αφισορύπανση
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης προς δημάρχους Αττικής: Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί η παράνομη αφισορύπανση

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επιχείρησης αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών λαβάρων και αφισών από κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κάλεσε, μέσω επιστολής, και τους 66 δημάρχους της Αττικής να μην επιτρέψουν την επανάληψη του φαινομένου.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει:

«Με τον τρόπο αυτό κάναμε πράξη την υπόσχεσή που δώσαμε να απαλλάξουμε την Αττική από φαινόμενα που υποβαθμίζουν την εικόνα των πόλεων μας, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

»Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν, με παράνομα μέσα και τρόπους, να επιβαρύνουν τις ζωές μας.

»Πλέον έγινε μια νέα αρχή στην Αττική και στον τομέα αυτό κι έχει μεγάλη σημασία, η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον. Είναι στο χέρι της εκάστοτε δημοτικής αρχής να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην επιτρέψουμε την επανάληψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου στα όρια των Δήμων μας».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης διαμηνύει ότι η Περιφέρεια Αττικής θα επιμείνει στην εφαρμογή του νόμου κι είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, εφόσον της ζητηθεί, την προσπάθεια των Δήμων που δεν μπορούν να καλύψουν με δικά τους μέσα την κοινή αυτή προσπάθεια. Παράλληλα, εκφράζει τις ευχαριστίες του αλλά και τα συγχαρητήριά του σε  όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του κοινού εγχειρήματος, που, όπως σημειώνει, «αποδεικνύει ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αποξήλωσης ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

Σε συνεργασία και με τους 66 Δήμους αλλά και την Τροχαία Αττικής, συνολικά καθαρίστηκαν 3.575 ιστοί ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης από σχοινιά και ταινίες κι αποξηλώθηκαν 3.551 λάβαρα και μικρές αφίσες σε οδικό δίκτυο μήκους 275 χιλιομέτρων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet