Γ. Πατούλης: Ψάχνουμε την κ. Δούρου να μας δώσει απαντήσεις, τώρα θέλει debate
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Ψάχνουμε την κ. Δούρου να μας δώσει απαντήσεις, τώρα θέλει debate

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και το περιορισμό της ανεργίας, η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα απορρίμματα και η ενίσχυση της ασφάλειας του πολίτη, αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον «Ε.Τ.» της Κυριακής. Στην ίδια συνέντευξη μιλά για το πραγματικό δίλημμα των εκλογών και χαρακτηρίζει την κ. Ρένα Δούρου ως «εξαφανισμένη» όλα αυτά τα χρόνια.

Απαντώντας σε  σχετική ερώτηση για το αν θα αποδεχτεί την πρόκληση-πρόσκληση της κ. Δούρου να πάει σε δημόσιο debate μαζί της, ο κ. Πατούλης σημειώνει:

«Ο δημόσιος διάλογος πάνω στα πεπραγμένα του καθενός μας πρέπει να είναι διαρκής. Και όχι παραμονές εκλογών μόνο. Η εξαφανισμένη όλα αυτά τα χρόνια απερχόμενη περιφερειάρχης ξαφνικά θέλει να κάνει διάλογο. Καλοδεχούμενη η πρόσκληση, κι ας έρχεται καθυστερημένα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η αλήθεια είναι ότι την ψάχνουμε για να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για όλα όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντιπλημμυρική προστασία, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Αττικής.

»Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα την ακούγαμε καθόλου αυτά τα χρόνια, αν δεν είχαν συμβεί στη… βάρδια της οι τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν φοβήθηκα τον δημόσιο διάλογο με την κ. Δούρου, αυτή με αποφεύγει συστηματικά. Μην την πιστεύετε, λοιπόν, ότι θέλει πραγματικά debate».

Οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ των δυνάμεων των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και των δυνάμεων της ευθύνης και της συνέπειας

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής είναι «αν θα επιλέξουν οι πολίτες τις δυνάμεις των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, του λαϊκισμού, του μη έργου και της ανευθυνότητας, που υπηρετούν σήμερα οι παρατάξεις των κ.κ. Δούρου και Σγουρού ή αν θα επιλέξουν τις δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου, που εκπροσωπεί η δική μας παράταξη, Νέα Αρχή για την Αττική».

Το έργο μου είναι ορατό και συγκεκριμένο

Ο κ. Γ. Πατούλης στη συνέντευξη απαντά και στις «βολές» που δέχεται από τη κ. Δούρου σχετικά με την ανυπαρξία έργου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με την Αυτοδιοίκηση.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, το έργο του είναι ορατό και συγκεκριμένο τόσο στον Δήμο Αμαρουσίου, όσο και στην ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ.

«Στο Μαρούσι παρέλαβα έναν υπερχρεωμένο Δήμο, τον οποίο εξυγιάναμε. Υλοποιήθηκε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς: Στο πράσινο, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των σχολικών υποδομών, στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, στην παροχή πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών.

»Δημιουργήθηκαν κοινωνικές δομές που στηρίζουν στην πράξη τη μέση οικογένεια, σταθήκαμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

»Μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με πρότυπες κοινωνικές δομές, όπως το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος.

»Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσα, μαζί με πολλούς άλλους δημάρχους, αγώνες για να αναβαθμίσουμε το κύρος της Αυτοδιοίκησης. Να εξασφαλίσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους Έλληνες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet