Γ. Πατούλης: H διεθνής αγορά περιμένει πολλά από τη χώρα μας στον Ιαματικό Τουρισμό
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: H διεθνής αγορά περιμένει πολλά από τη χώρα μας στον Ιαματικό Τουρισμό

«H Ελλάδα καλείται να παίξει τον ηγετικό της ρόλο, τον οποίο της αποδίδουν οι ιαματικές λουτροπόλεις της Ευρώπης και του κόσμου και να φωτίσει την παραδοσιακή και ιστορική της γνώση στο θέμα της Ιαματικής Ιατρικής, βασισμένη στην ολιστική θεώρηση και την Ιπποκρατική επιστήμη». Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα, που πραγματοποιείται με διεθνή συμμετοχή ετησίως από την Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής, για την ανάδειξη του Θερμαλισμού και του φυσικού πλούτου της χώρας μας στη διεθνή αγορά του Ιαματικού Τουρισμού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής καταδίκασε τις γραφειοκρατικές πρακτικές και αγκυλώσεις «που αναχαιτίζουν απογοητευτικά», όπως είπε, την ανάπτυξη του Θερμαλισμού στη χώρα μας και οι οποίες κατέληξαν σήμερα να απειλούν με λουκέτο τις πηγές Πόζαρ, την ώρα που έχει προγραμματιστεί Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ιαματικών Ιστορικών Λουτροπόλεων τον Μάρτιο στις εγκαταστάσεις της πηγής.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «τα Πόζαρ δεν είναι οι μόνες πηγές που ενώ βρισκόταν σε λειτουργία, έχουν κλείσει”. Ανέφερε την πηγή του Πολιχνίτου της Λέσβου, τη θερμότερη ευρωπαϊκή πηγή και τα λουτρά στην Απολλωνία της Θεσσαλονίκης. «Όπως επίσης μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής τα λουτρά Μεθάνων, για τα οποία υπόσχομαι ότι θα ξανανοίξουν» δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον καθηγητή Κωνσταντίνο Κουσκούκη για τη συνεισφορά του στην αξία του Θερμαλισμού και την ανάδειξη της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματική Ιατρική στη διεθνή και ελληνική επιστημονική κοινότητα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι, με τις εργασίες του καθηγητή, οι μελέτες για τα Μέθανα είναι έτοιμες και σύντομα θα δρομολογηθεί η επανέναρξή τους και πρόσθεσε ότι με το επιστημονικό του έργο, συνέδραμε στην αναγνώριση άλλης μιας Ιαματικής πηγής στην Αττική, της Αιξωνής στον Δήμο Γλυφάδας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε τον δυσμενή αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό από περιστατικά αντίστοιχα με την «τραγωδία», όπως χαρακτήρισε την εξέλιξη με τα λουτρά Πόζαρ, και τόνισε ότι «ο υδροκεφαλισμός του κράτους έχει οδηγήσει σε πολλαπλά τέτοια φαινόμενα, για τα οποία η Αυτοδιοίκηση δίνει τη μάχη της διεκδίκησης».

«Από τη θέση ευθύνης μου και κάθε θέση ευθύνης στην οποία βρίσκομαι, σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να καταθέτω τη μάχη της διεκδίκησης για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Αττικής και της χώρας, ιδιαίτερα δε για τον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας και τον Ιαματικό Τουρισμό» ανέφερε.

Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι, με βάση τις διεθνείς μελέτες, ο Τουρισμός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο που συνεισφέρει στην ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης των χωρών και των Περιφερειών και υπογράμμισε ότι ο Τουρισμός Ευεξίας θεωρείται το ιδανικό όχημα για την αποσυμφόρηση τουριστικών προορισμών που χαρακτηρίζονται από υπερ-τουρισμό, ενώ παράλληλα ευνοεί την ανάπτυξη άλλων θεματικών μορφών τουρισμού . Ανέφερε χαρακτηριστικά τον αγροτουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό και τον αθλητικό τουρισμό, θεματικές μορφές που, όπως είπε, «εγκολπώνει και προωθεί ο Τουρισμός Ευεξίας».

«Όπως και οι διεθνείς τάσεις αποτυπώνουν, έτσι έχουμε διαμορφώσει και τον σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη του Τουρισμού και την προώθηση του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας στην Περιφέρεια Αττικής», είπε ο περιφερειάρχης.

Στο συνέδριο συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και απεύθυναν χαιρετισμό και τις ομιλίες τους ο καθηγητής Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γεράσιμος Δαμουλάκης, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, οι πρώην υπουργοί Σκανδαλάκης και Μπεντενιώτης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Θεοφάνης Σπανός, ο δήμαρχος Καμμένων Βούρλων, Ιωάννης Συκιώτης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογου, ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελλήνων Γιατρών, Κωσταντίνος Πάντος, ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και της ΕΛΙΤΟΥΡ, Πέτρος Μαμαλάκης , ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα ιατρικού τουρισμού Γιάννης Κεχρής και πολλοί ειδικοί επιστήμονες της επιστήμης του Θερμαλισμού, της Ιαματικής Ιατρικής και της Ευεξίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet