Γ. Πατούλης: H κ. Δούρου είναι έκθετη στα μάτια των πολιτών της Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: H κ. Δούρου είναι έκθετη στα μάτια των πολιτών της Αττικής

«H κ. Δούρου είναι έκθετη στα μάτια των πολιτών της Αττικής» τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή debate που διεξήχθη χθες μεταξύ του ιδίου και της ανθυποψίου του, Ρένας Δούρου.

«Η Αττική χρειάζεται αλλαγή στην Περιφέρεια» επισημαίνει ο συνδυασμός του Γ. Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική, στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά το χθεσινό debate μεταξύ του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της απερχόμενης περιφερειάρχου κας Ρένας Δούρου, αποκαλύφθηκαν τέσσερα σημαντικά γεγονότα, που την εκθέτουν

Πρώτον, παραδέχθηκε δημόσια ότι αν κι έχουν περάσει δύο χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και ένας σχεδόν χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι, τίποτε δεν έχει αλλάξει όσον αφορά το σχέδιο πολιτικής προστασίας της χώρας και της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί απαθής την κυβέρνηση, η οποία παρά τις εξαγγελίες της, εξακολουθεί να καθυστερεί να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών από φυσικές καταστροφές κι έκτακτα συμβάντα. Έχουμε ζήσει την τραγωδία στο Μάτι, οι επιστήμονες επισημαίνουν τον κίνδυνο να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά κι ενώ έχουμε μπει εδώ και μέρες στη νέα αντιπυρική περίοδο, το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία είναι ακόμη σε διαδικασία διαβούλευσης. Τι κάνει ένα χρόνο η κ. Δούρου; Πάλι κρύβεται πίσω από την αλληλεπικάλυψη αρμοδιοτήτων; Γιατί δεν ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση;

Δεύτερον, η κ. Δούρου για πρώτη φορά παραδέχθηκε δημόσια ότι ενώ υπάρχει νόμος που αναθέτει την αρμοδιότητα για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην Περιφέρεια, εκείνη δεν τον εφαρμόζει μέχρι σήμερα, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει υπογραφεί το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα. Κι αναρωτιόμαστε όλο αυτό το διάστημα τι κάνει για να υπογραφεί το Π.Δ.; Άσκησε κάποια πίεση στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα ή περίμενε το θέμα να ξεχαστεί, για να μην έχει πολιτικό κόστος, πετώντας κι αυτή την «καυτή πατάτα» στον επόμενο περιφερειάρχη; Η υποκρισία τους ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού κυβέρνηση και κ. Δούρου έριχναν μεν από τη μια το φταίξιμο για την τραγωδία στο Μάτι στην ύπαρξη αυθαιρέτων και ουσιαστικά, στους ανθρώπους που κάηκαν. Αλλά από την άλλη δεν έκαναν τίποτα για να εφαρμοστεί ο νόμος και να ασκήσουν επιτέλους τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες τους, αντί να ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών αλλού. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη, θέλουμε μια Περιφέρεια Αττικής με ασφαλείς και υγιείς Δήμους και τοπικές κοινωνίες. Αυτό που δεν μπορεί να εξασφαλίσει η κ. Δούρου στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, θα το εξασφαλίσουμε εμείς, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και λαμβάνοντας μέριμνα γι΄ αυτούς που θα χρειαστούν την αρωγή μας.

Τρίτον, για μια ακόμη φορά η κ. Δούρου αρνήθηκε να απαντήσει δημόσια αν γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι, την ώρα που συνεδρίαζε στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής το κυβερνητικό κλιμάκιο με συμμετοχή του πρωθυπουργού.

Τέταρτον, για μια ακόμη φορά η κα Δούρου απέφυγε να απαντήσει δημόσια στα ερωτήματα που της έχουμε θέσει σχετικά με τη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ της Φυλής, το εναλλακτικό της σχέδιο σχετικά με τη χωροθέτηση και λειτουργία των νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου της.

Η κυρία Δούρου έχει καταφέρει μετά από κάθε δημόσια εμφάνιση της να εκτίθεται όλο και περισσότερο στα μάτια των πολιτών της Αττικής.

Αναδεικνύεται διαρκώς η ανεπάρκεια της να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα του Λεκανοπεδίου.

Αντί για απαντήσεις, εξαπολύει ύβρεις και συκοφαντίες σε βάρος του Γιώργου Πατούλη, μέσα από ανακοινώσεις σαν την σημερινή, του εκπροσώπου τύπου του συνδυασμού της.

Δεν θα πέσουμε στο χαμηλό επίπεδο να αντιπαρατεθούμε με ύβρεις που εκθέτουν αυτούς που τις χρησιμοποιούν. Σε δέκα μέρες η Αττική θα έχει γυρίσει σελίδα, θα κάνει μια Νέα Αρχή και η κ. Δούρου θα αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση.

Έχουμε πολύ σοβαρή δουλειά να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με τους μισθωμένους υβριστές της κ. Δούρου.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet