Γ. Σγουρός: Ασέβεια στον αγώνα τρίτεκνων και πολύτεκνων η περικοπή επιδομάτων
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Ασέβεια στον αγώνα τρίτεκνων και πολύτεκνων η περικοπή επιδομάτων

Αντισυνταγματικές και κοινωνικά ανάλγητες χαρακτηρίζει τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες επέρχονται σημαντικές μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα της πλειονότητας των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός καταλογίζει έλλειψη σεβασμού στην κυβέρνηση απέναντι στις πολυμελείς οικογένειες και σημειώνει ότι, αντί ειδικής φροντίδας που θα έπρεπε να απολαμβάνουν οι πολύτεκνοι, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Συντάγματος, με τις νέες προβλέψεις παραβιάζεται ακόμη και αυτή η αρχή της ισότητας, αφού ενώ στις κατηγορίες γονέων με ένα και δύο παιδιά οι παροχές αυξάνονται -και ορθώς- σε αυτούς τα αντίστοιχα ποσά μειώνονται.

Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο κ. Σγουρός πρότεινε την άμεση διεξαγωγή συζήτησης στο Συμβούλιο ζητώντας :

  • Τη συλλήβδην αποδοκιμασία των εν λόγω μέτρων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
  • Την αποστολή επιστολής προς το αρμόδιο Υπουργείο που θα ζητείται η αποκατάσταση της αδικίας.
  • Απουσία εννόμου συμφέροντος της Περιφέρειας Αττικής, την αποστολή επιστολής στα αντιπροσωπευτικά όργανα (Ομοσπονδία, Ενώσεις κ.λπ.) τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών περί παροχής νομικής υποστήριξης για την άσκηση ένδικων μέσων για την ακύρωση των ως άνω διατάξεων

Στις σχετικές με το θέμα δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επισημαίνει:

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα δημογραφικά κυριολεκτικώς καταρρέει, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, παρατηρούμε ότι τα τελευταία μνημονιακά χρόνια της κρίσης τρίτεκνοι και πολύτεκνοι έχουν υποστεί βάναυση μεταχείριση, καθώς, πέραν όλων των άλλων σκληρών μνημονιακών μέτρων, έχουν πέσει θύματα διαρκών περικοπών και καταργήσεων προστατευτικών νόμων και διατάξεων.

»Τελευταίο κρούσμα τέτοιου είδους ανάλγητης και παράλογης πολιτικής αποτελεί το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, που φανερώνει πλήρη αδιαφορία απέναντι στον καθημερινό αγώνα όλων αυτών των οικογενειών. Η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση να μην θεωρεί τη σιωπηρή αγανάκτηση του κόσμου ως ανοχή. Είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζει τις οικογένειες αυτές με τον προσήκοντα σεβασμό και να ασκεί πολιτική με κριτήριο τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet