Γ. Σγουρός: «Αφήστε την Κουμουνδούρου έξω από την Περιφέρεια κ. Δούρου»
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: «Αφήστε την Κουμουνδούρου έξω από την Περιφέρεια κ. Δούρου»

Για «μικροκομματικά παιχνίδια» με το θέμα των ελλείψεων προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής κατήγγειλε την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σγουρός κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό της Περιφέρειας Αττικής ήταν το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Ο κ. Σγουρός στην τοποθέτησή του, τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι το θέμα εισήχθη προς συζήτηση, προκειμένου η περιφερειακή αρχή «να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το ζήτημα που ανέκυψε με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, όπου εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, αφού άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα έκανε μετεκλογικά».

Παράλληλα τόνισε ότι το αίτημα που επικαλείται πως έχει κάνει η κ. Δούρου προς το υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις προσωπικού είναι… «ως μη γενόμενο, αφού πέραν της ανακοίνωσης δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός που προβλέπει η νομοθεσία».

«Βγάλατε ανακοίνωση με την οποία ζητάτε, λέει, προσλήψεις από το υπουργείο Εσωτερικών. Σας ρωτώ, έτσι σας μάθανε ότι γίνονται οι προσλήψεις; Με ανακοινώσεις; Δεν κλείσατε τρεις μήνες και ήδη, είτε εσκεμμένα, είτε εν αγνοία σας παραβιάζετε τους νόμους. Καταστρατηγείτε και απαξιώνετε τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου που εγκρίνει τις προσλήψεις. Και αντί να λογοδοτείτε στους πολίτες και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λογοδοτείτε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σας καλώ να μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος που έκαναν πολλοί. Μην παίζετε μικροκομματικά παιχνίδια με τα θέματα του προσωπικού και γενικά της Περιφέρειας Αττικής. Αφήστε την Κουμουνδούρου έξω από την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Αττικής».

Ο κ. Σγουρός κάλεσε την κ. Δούρου να αξιοποιήσει τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που είχε συνταχθεί επί ημερών του, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να αξιοποιηθεί καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό. Ο Οργανισμός, που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2014, πλην όμως δεν ψηφίστηκε λόγω της προεκλογικής περιόδου, βασίζεται «σε τεκμηριωμένη και κοστολογημένη μελέτη οργάνωσης των υπηρεσιών και εισάγει ένα νέο μοντέλο λειτουργίας προς όφελος των πολιτών».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κάλεσε επίσης την κ. Δούρου να μην χρησιμοποιήσει τις ελλείψεις προσωπικού ως «άλλοθι αποτυχίας, αφού ξέρει ότι και το 2015 δεν προβλέπονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τους ΟΤΑ». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Σγουρός υπενθύμισε στην κ. Δούρου ότι «με τις ίδιες ελλείψεις η διοίκησή του ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην τεράστια πρόκληση της συνένωσης των πρώην τεσσάρων νομαρχιών και της πρώην Υπερνομαρχίας σε ένα σώμα με τον Καλλικράτη, στη σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων, ενώ τόνισε ότι αξιοποιήθηκε κάθε δυνατότητα απορρόφησης προσωπικού από άλλους οργανισμούς που συγχωνεύθηκαν ή προσωπικού που προέκυψε από τα κύματα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet