Γ. Σγουρός: Δική μας πρόταση ο εξοπλισμός των νοσοκομείων κ. Πολάκη
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Δική μας πρόταση ο εξοπλισμός των νοσοκομείων κ. Πολάκη

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook απάντησε ο τέως περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σε ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να διαθέσει 40,6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής.

Η απάντηση του Γιάννη Σγουρού έχει ως εξής:

«Με πληροφόρησαν για μία ανάρτηση όλο υπονοούμενα του κ. Πολάκη σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δώσει 40,6 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία της Αττικής. Θα μπορούσε ο κ. Πολάκης να μας πει τι και ποιους ακριβώς εννοεί με τη φράση του “έτσι είναι άμα δεν τα τρως με κολλητούς και τζάκια της διαπλοκής;”.

»Να του θυμίσω ότι εμείς νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά στην Περιφέρεια Αττικής και αφήσαμε πλεόνασμα 350 εκατ. ευρώ και όχι χρέη.

»Αφήσαμε πάνω από 1.000 έργα υποδομών. Αυξήσαμε την απορρόφηση του ΠΕΠ στη θητεία μας κατά 400%. Και πάντα έλεγα ότι το έργο που έγινε, ανήκει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στον θεσμό και στους πολίτες.
Τώρα; Τώρα τα ήθη άλλαξαν. Και κανένα σοβαρό έργο δεν γίνεται και ο θεσμός μπαίνει στο περιθώριο αφού, δυστυχώς, αντί η διοίκηση να προτάξει την ευρεία συναίνεση που επετεύχθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προτίμησε να στήσει κομματικούς πανηγυρικούς. Και μετά μιλάνε για αυτοδιοίκηση και ετεροδιοίκηση.

»Όσο για τις ευχαριστίες του κ. Πολάκη στην κα Δούρου ότι τάχα είχε την “ιδέα” να δοθούν λεφτά στα νοσοκομεία, τον πληροφορώ, ότι τζάμπα τα συχαρίκια. Αν τον είχαν ενημερώσει για όσα ειπώθηκαν στην 39η Συνεδρίαση (15-12-2016) του Περιφερειακού Συμβουλίου θα έβλεπε ότι η πρόταση είχε κατατεθεί από εμένα προσωπικά και όχι από την κα περιφερειάρχη. Επισυνάπτω και μέρος των πρακτικών για του λόγου το αληθές.

»Αν αυτά είναι τα νέα ήθη της πολιτικής, εγώ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω. Προτιμώ να τα βλέπω από … “Μακρόν”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet