Γ. Σγουρός: Εμείς δεν θα γκρεμίσουμε ό,τι κτίζει η Ρ. Δούρου, αλλά τον τρόπο με τον οποίο κτίζει
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Εμείς δεν θα γκρεμίσουμε ό,τι κτίζει η Ρ. Δούρου, αλλά τον τρόπο με τον οποίο κτίζει

Την άποψη ότι μετά τα όσα συνέβησαν σε Μάτι και Μάνδρα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι «το διακύβευμα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής δεν αφορά το χρώμα του χάρτη, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο» εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής απάντησε για:

Που «πονάει» περισσότερο το λεκανοπέδιο:

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του λεκανοπεδίου οφείλονται στην άναρχη εδώ και δεκαετίες δόμηση και ανάπτυξή του. Την περίοδο 2011-2014, στην πρώτη θητεία της αιρετής Περιφέρειας, κάναμε σοβαρά βήματα προς τα εμπρός στην κατεύθυνση της επίλυσής τους συνολικά, όμως δυστυχώς η προσπάθεια αυτή διακόπηκε το 2014, αφού ο σοβαρός σχεδιασμός έδωσε τη θέση του στον αυτοσχεδιασμό.

Τι θα κάνει εάν εκλεγεί:

Η κ. Δούρου έκανε ένα τραγικό λάθος το 2014. Γκρέμισε ό,τι με κόπο χτίζαμε για χρόνια. Εμείς δεν θα γκρεμίσουμε ό,τι κτίζει, αλλά τον τρόπο με τον οποίο κτίζει.

Για την απλή αναλογική:

Είμαι εκ πεποιθήσεως υπέρ της απλής αναλογικής, υπό την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και η σταθερότητα. Όπως προωθήθηκε «τσάτρα πάτρα» το νέο εκλογικό σύστημα, ελλοχεύει σαφώς ο κίνδυνος της παραλυσίας και της ακυβερνησίας. Ό,τι χειρότερο δηλαδή στην παρούσα οικονομική συγκυρία που ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρούς δήμους και περιφέρειες.

Για το εάν κινδυνεύει να εξελιχθεί η εκλογή σε πρόβα εν όψει των βουλευτικών εκλογών και να υποβαθμιστούν τα αυτοδιοικητικά ζητήματα:

Η Αυτοδιοίκηση είναι για να λύνει τα προβλήματα των πολιτών και όχι των κομμάτων. Τα κόμματα ανέκαθεν ενδιαφέρονταν για τις πολιτικές εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Αντίθετα, στόχος δικός μου υπήρξε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση να συμβάλλω στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην παρουσίαση των προτάσεων για την επίλυσή τους. Δεν ζήτησα τις πλάτες, ούτε κρύφτηκα πίσω από κάποιο κόμμα, όπως κάνουν σήμερα οι κ. Πατούλης και Δούρου, χωρίς ασφαλώς να κρύβω ότι ανήκω στον πολιτικό χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Πιστεύω ότι μετά από 10 χρόνια μνημονίων και μετά τις τραγωδίες που ζήσαμε στην Αττική, σε Μάνδρα και Μάτι, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι το χρώμα του χάρτη, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο. Γι’ αυτό στις εκλογές της 26ης Μαΐου τους καλώ να ψηφίσουν τους άξιους και τους ικανούς και όχι τους αρεστούς των κομμάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet