Γ. Σγουρός: Η Περιφέρεια Αττικής οδηγείται σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η Περιφέρεια Αττικής οδηγείται σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο

Επιστολή – έκκληση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, απέστειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού Αττική, Γιάννης Σγουρός, προειδοποιώντας, όπως επισημαίνει, «για τραγικό οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται με βεβαιότητα η Περιφέρεια Αττικής».

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι, «όπως επιβεβαιώθηκε κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019, οι δεσμεύσεις πόρων της Περιφέρειας, υπερβαίνουν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του φορέα, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιο ότι θα οδηγείται σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο».

Ο κ. Γιάννης Σγουρός απευθύνει έκκληση προς τους δύο υπουργούς προκειμένου, όπως αναφέρει, «να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, που θα προλάβουν ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος των πολιτών, που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της χρεοκοπίας, στην οποία οδηγείται η Περιφέρεια».

Συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του κ. Σγουρού, όπως προκύπτει από την παράθεση των οικονομικών δεδομένων που περιέχονται στην επιστολή, οι οικονομικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το αποθεματικό ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από το ΠΔΕ βαίνουν μειούμενα.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Κώστας Ανάργυρος

    Ο κος Σγουρός καλά θα κάνει να αφήσει τα μικροπολιτικά σχόλια. Η Περιφέρεια Αττικής βρεθηκε μπροστά σε αναγκες, τις οποιες επρεπε να χρηματοδοτήσει, έκανε κοινωνικό έργο, επιχορηγεί την δημόσια υγεία, δίνει χρήματα για τα αντιπλυμμηρικά, βρέθηκε έρμαιο σε έκτακτα φαινομενα κλιματικής αλλαγής. Το να μας πασάρει διαρκώς το παραμυθάκι του, ότι άφησε πλεόνασμα, οι πολίτες το εκλαμβάνουν οτι συσσώρευε χρήματα που ανηκουν στους φορολογούμενους, δεν έκανε επομένως τα έργα για τα οποία μας ζητάει να πληρώνουμε οι πολίτες. Αρκετά.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet