Γ. Σγουρός: Η πολιτική αθλιότητα με τη μετάθεση ευθυνών για τη Μάνδρα να λάβει τέλος
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Η πολιτική αθλιότητα με τη μετάθεση ευθυνών για τη Μάνδρα να λάβει τέλος

«Στον μόνο που δεν έχει επιρρίψει ακόμη η Δούρου ευθύνες για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα είναι στον Πάπα της Ρώμης» τονίζει ο τ. περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στον οποίο φαίνεται ότι επέρριψε ευθύνες η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά την απολογία της στην ανακρίτρια για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017.

Μάλιστα, ο κ. Σγουρός δήλωσε βέβαιος ότι «η δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, ώστε η πολιτική αθλιότητα με τη μετάθεση ευθυνών δεξιά και αριστερά να λάβει επιτέλους ένα τέλος».

Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία η κ. Ρ. Δούρου κατά την απολογία της στον ανακριτή επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, ο κ. Γ. Σγουρός δήλωσε:

«Τον Νοέμβριο του 2017 ήταν ο δασάρχης Αιγάλεω, τον Δεκέμβριο τα pay roll των επιχειρηματικών συμφερόντων, τον Ιανουάριο η κλιματική αλλαγή. Στον μόνο που δεν έχει επιρρίψει ευθύνες η κ. Δούρου για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, πλην του εαυτού της, είναι στον Πάπα της Ρώμης.

»Η σειρά των γεγονότων ωστόσο είναι αμείλικτη. Η αδράνεια της κ. Δούρου πρωτοφανής και αυταπόδεικτη.

»Τον Νοέμβριο του 2014, στην αρχή της θητείας της, είχε στα χέρια της έτοιμη μελέτη για το αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Σούρες.

»Μέχρι να εκδηλωθεί η φονική πλημμύρα τον Νοέμβριο του 2017 δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα, αν και γνώριζε από μελέτη ιεράρχησης των αντιπλημμυρικών έργων που της είχε παραδοθεί για την ανάγκη υλοποίησής του.  

»Αν και το καμπανάκι είχε ηχήσει από μεγάλη πλημμύρα που είχε εκδηλωθεί στη Μάνδρα το 2015.

»Οι ευθύνες της αναδεικνύονται στην ολότητά τους από το γεγονός ότι άρχισε να τρέχει να υλοποιήσει το έργο μόνο αφότου συνέβη το τραγικό γεγονός. Εάν δεν είχε γίνει η πλημμύρα, το έργο θα ήταν ακόμη στις καλένδες.

»Ας σταματήσει λοιπόν να μας δουλεύει όλους μας στα μούτρα μας και ας μην θεωρεί τη μέχρι σήμερα σιωπή μας – ένδειξη σεβασμού στο έργο της δικαιοσύνης – ως αδυναμία.

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

»Είμαστε βέβαιοι ότι η δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, ώστε η πολιτική αθλιότητα με τη μετάθεση ευθυνών δεξιά και αριστερά να λάβει επιτέλους ένα τέλος».

ΥΓ. Η κ. Δούρου συνεχίζει να παραποιεί τα στοιχεία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων όπως μόνο εκείνη ξέρει. Ενώ παρουσιάζει τα αντιπλημμυρικά έργα της θητείας της από όλες τις πηγές χρηματοδότησης (ίδιοι πόροι, ΠΔΕ, ΕΣΠΑ), για τη δική μας θητεία εμφανίζει τα έργα που εκτελούνταν μόνο από μία πηγή χρηματοδότησης, από τους ίδιους πόρους. Παλιό το κόλπο… Αποκρύπτει έτσι ότι παρέλαβε έργα άνω των 400 εκατ. ευρώ σε 3,5 χρόνια θητείας, ενώ εκείνη είχε θητεία 5 ετών. Στόχος να παρουσιάσει ένα αφήγημα ότι δήθεν δεν παρέλαβε κανένα αντιπλημμυρικό έργο. Έλα όμως που η πραγματικότητα την διαψεύδει…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet