«Μπερδεύετε κομματική ταυτότητα με αυτοδιοικητική ιδιότητα κ. Δούρου»
Περιφέρεια Αττικής

«Μπερδεύετε κομματική ταυτότητα με αυτοδιοικητική ιδιότητα κ. Δούρου»

Να πάψει να «μπερδεύει την κομματική ταυτότητα με την αυτοδιοικητική ιδιότητα» κάλεσε τη νέα περιφερειακή αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» Γιάννης Σγουρός κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που διεξήχθη την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014.

Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Σγουρού στάθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξής του «η στείρα αρνητική θέση που τήρησε η διοίκηση της Περιφέρειας στο θέμα της αξιολόγησης των δομών των Περιφερειών».

Ο κ. Σγουρός σημείωσε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ότι το μέτρο της αξιολόγησης είναι ένα «αυτονόητο και απαραίτητο εργαλείο για τη λειτουργία του δημοσίου τομέα», εξέφρασε δε τη διαφωνία του όταν επισείεται ως μέσο τιμωρίας και όχι ως εργαλείο βελτίωσης και τόνισε ότι η αξιολόγηση «πρέπει να είναι συνεχής και να αποσκοπεί στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην αποτελεσματικότερη άσκηση πολιτικής για το κοινό καλό».

Στην παρέμβασή του ο κ. Σγουρός κάλεσε τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας να «αφήσει τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και τις αντιπολιτευτικές κορώνες και να εισάγει το συντομότερο δυνατό προς ψήφιση τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας όπως είχε παρουσιαστεί από τον ίδιο τον Φεβρουάριο του 2014, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία της Περιφέρειας».

Ο νέος Οργανισμός βασίζεται, σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, σε τεκμηριωμένη και κοστολογημένη μελέτη οργάνωσης των υπηρεσιών και είναι αποτέλεσμα μίας μακράς διαδικασίας διαλόγου, μελέτης,  προεργασίας και προβληματισμού με υπηρεσιακούς παράγοντες, την πολιτική ηγεσία του φορέα και όλες τις παρατάξεις, αλλά και τον Σύλλογο των Εργαζομένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet