Γ. Σγουρός: «Πρωταθλητής» της οικονομικής ασυνέπειας η Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: «Πρωταθλητής» της οικονομικής ασυνέπειας η Περιφέρεια Αττικής

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που φέρνει στην επιφάνεια την εκρηκτική αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Περιφέρειας Αττικής το 2017 δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» σημειώνει η παράταξη του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «εδώ και καιρό η παράταξή μας έχει αναδείξει και επικρίνει τη διαχειριστική ανεπάρκεια της διοίκησης της Περιφέρειας, που έχει ως αποτέλεσμα οι εν γένει ανεξόφλητες απαιτήσεις τρίτων από έτος σε έτος να διογκώνονται επικίνδυνα. Γι’ αυτό είχαμε κάνει άλλωστε λόγο στις 7/4/2017 για Περιφέρεια – “μπαταχτσή”».

Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της ίδιας της Περιφέρειας, το 2017 σε σύγκριση με το 2013 οι ανεξόφλητες απαιτήσεις τρίτων αυξήθηκαν κατά 230% (από τα 5,3 εκατ. ευρώ στα 17,4 εκατ. ευρώ), «γεγονός που φανερώνει την πρόδηλη ασυνέπεια του φορέα, που – σημειωτέον – επαπειλείται περαιτέρω από την πρόκληση τόκων υπερημερίας λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές».

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Σγουρός τόνισε:

«Η οικονομική ασυνέπεια της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της φθίνουσας πορείας της, στην οποία την οδήγησε η χωρίς σχέδιο, αρχή, μέση και τέλος διοίκηση από την κ. Δούρου. Η έκθεση του Ανώτατου Ελεγκτικού Δικαστηρίου και οι οικονομικοί δείκτες φανερώνουν ότι, δυστυχώς, μέσα σε 4 χρόνια ένας υποδειγματικός στη λειτουργία του φορέας μετατράπηκε σε αρνητικά δακτυλοδεικτούμενο πρωταγωνιστή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet