Γ. Σγουρός: «Πόθεν έσχες κ. Δούρου;»
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: «Πόθεν έσχες κ. Δούρου;»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με τον συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ – ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 22 Μαΐου στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM, κάλεσε ανθυποψήφιά του Ρένα Δούρου να απαντήσει στους πολίτες γιατί δεν τηρεί τη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των εσόδων και των δαπανών της προεκλογικής της καμπάνιας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωσή του συνδυασμού του, ο κ. Γ. Σγουρός ανέφερε:

«Όταν έλεγα προχθές, στην απάντησή μου προς την κ. Δούρου ότι της επιστρέφω τον χαρακτηρισμό περί διαπλοκής που μου αποδίδει, το εννοούσα.

Η κ. Δούρου, όπως έχει διαπιστώσει το πανελλήνιο, διεξάγει μια πολυδάπανη και πολυτελή προεκλογική εκστρατεία. Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια κατακλύζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εκατοντάδες χιλιάδες αφίσες έχουν γεμίσει κάθε γωνιά της Αττικής, κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας. Πληρωμένες καταχωρήσεις στο σύνολο των ιστοσελίδων και των κοινωνικών δικτύων.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς για το πόθεν έσχες αυτής της προεκλογικής καμπάνιας.

Πέρα όμως από το ερώτημα αυτό η κ. Δούρου πρέπει να απαντήσει και σε ορισμένα ακόμη, πολύ σοβαρά, ερωτήματα. Και εξηγούμαι:

Γνωρίζετε όλοι πως η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει κάθε έσοδο και κάθε δαπάνη πρέπει να δηλώνεται και να αναρτάται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών, τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Όλες οι δαπάνες όλων των συνδυασμών και των υποψηφίων πρέπει να καταχωρούνται εκεί άμεσα.

Η κ. Δούρου και όλος ο συνδυασμός της μέχρι σήμερα έχει δηλώσει ΜΗΔΕΝ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΜΗΔΕΝ.

Για όλη αυτή την προεκλογική εκστρατεία, με τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, τον τηλεοπτικό χρόνο, τα εκατομμύρια αφίσες, τις καταχωρήσεις στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Δούρου μας λέει, με τα επίσημα στοιχεία, ότι της στοίχισαν ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ.

Μπορείτε όλοι τώρα να μπείτε στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών και να το διαπιστώσετε.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα. Πρέπει η κ. Δούρου να απαντήσει σοβαρά στα εξής:

  1. Πόσο κόστισε τελικά αυτή η προεκλογική της καμπάνια; Κόστισε ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ, όπως μας λέει στα επίσημα στοιχεία, ή κόστισε κάτι παραπάνω;
  2. Πού βρήκε τα χρήματα να κάνει όλη αυτή την προεκλογική δραστηριότητα;
  3. Γιατί δεν έχει δηλώσει ΚΑΝΕΝΑ έσοδο και ΚΑΜΙΑ δαπάνη όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία;
  4. Αφού δεν έχει δηλώσει κανένα έσοδο και καμία δαπάνη, ποιος της κάνει «ΔΩΡΟ» την προεκλογική καμπάνια;
  5. Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας για την αφισορύπανση που είναι 100 χιλιάδες ευρώ;
  6. Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας για τη μη ανάρτηση εσόδων και δαπανών στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ;

Τα ερωτήματα αυτά είναι αμείλικτα και η κ. Δούρου δεν μπορεί να τα αποφύγει, κλοτσώντας την μπάλα στην εξέδρα. Ζητάμε σαφείς και πειστικές απαντήσεις ΤΩΡΑ.

Επειδή οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και οι πολιτικοί πρέπει να απαντούν ξεκάθαρα, περιμένουμε τις εξηγήσεις που επιβάλλεται να δώσει η κ. Δούρου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet