Γ. Σγουρός: Το ξεγύμνωμα Δούρου στη διαχείριση απορριμμάτων ολοκληρώθηκε
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Σγουρός: Το ξεγύμνωμα Δούρου στη διαχείριση απορριμμάτων ολοκληρώθηκε

«Το ξεγύμνωμα Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων ολοκληρώθηκε» τονίζει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για την απερχόμενη περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και ο κ. Γ. Σγουρός επισημαίνει ότι «η διοίκηση Δούρου εγκλώβισε την Αττική σε αδιέξοδα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γ. Σγουρού:

Με τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ που έγινε το μεσημέρι με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος -για να μην παραστούν τυχόν ανεπιθύμητοι διαμαρτυρόμενοι- το ξεγύμνωμα της διοίκησης Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων ολοκληρώθηκε.

Με την απόφαση που λήφθηκε για περαιτέρω επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, κόντρα σε όλες τις δεσμεύσεις και προεκλογικές υποσχέσεις, έριξε τους τίτλους τέλους σε μια αποτυχημένη θητεία 5 ετών που χαρακτηρίστηκε από ένα πρωτοφανές πισωγύρισμα στη διαχείριση των απορριμμάτων, από την απώλεια ιδιωτικών και κοινοτικών κεφαλαίων 400 εκατ. ευρώ, από την έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού, από την πλήρη ανακολουθία λόγων και έργων, από τον ενταφιασμό της ανακύκλωσης, από τη μηδαμινή απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

Όλα όσα προβλέψαμε με μαθηματική ακρίβεια ότι θα συμβούν όταν ακούγαμε τον κατά φαντασία σχεδιασμό της κ. Δούρου επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο.

Ο λαϊκισμός και οι ιδεοληψίες ηττήθηκαν, όχι όμως χωρίς κόστος.

Τα αδιέξοδα στα οποία εγκλώβισε η απερχόμενη διοίκηση την Αττική, το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος που ήδη πληρώνουν οι πολίτες ιδίως στη Δυτική Αττική είναι τεράστιο.

Η παραίτηση της αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ και στενής συνεργάτη της κ. Δούρου έναν μήνα πριν την αποχώρηση της νυν διοίκησης δεν μπορεί παρά να αποτελεί στάχτη στα μάτια, όσων εξακολουθούν να μην πιστεύουν σε σκοπιμότητες αλλά σε αυταπάτες.

Η επόμενη μέρα απαιτεί ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, προγραμματισμένο διάλογο, ευρύτερες συναινέσεις, συνεργασίες διότι ο χρόνος που χάθηκε είναι πολύ μεγάλος και πολύ δύσκολα αναπληρώνεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet