Δήλωση αντιπεριφερειάρχη Κ.Τ. Αθηνών για τη βία κατά γυναικών
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Δήλωση αντιπεριφερειάρχη Κ.Τ. Αθηνών για τη βία κατά γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25η Νοεμβρίου) η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Βία κατά των γυναικών: ένα έγκλημα που συντελείται διαχρονικά, ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα, άμεσα συνυφασμένο με τα στερεότυπα και την πατριαρχική δομή των κοινωνιών.

Η έμφυλη βία, ψυχολογική, σωματική ή σεξουαλική, αφορά όλες τις γυναίκες, καθώς εμφανίζει δια-φυλετικό και δια-ταξικό χαρακτήρα, ενώ οξύνεται σε συνθήκες κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Εξελίσσεται τόσο πίσω από κλειστές πόρτες, όσο και στον δημόσιο χώρο (ενδοοικογενειακή βία, βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, trafficking).

Η 25η Νοεμβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών μας θυμίζει, έστω και επετειακά, ότι οι θάνατοι γυναικών θυμάτων βίας ανταγωνίζονται σε ποσοστά, ακόμη και σήμερα, αυτούς από καρκίνο…

Η 25η Νοεμβρίου υποσημειώνει ότι η εξάλειψη του φαινομένου απαιτεί μηδενική ανοχή από την κοινωνία και τη συμβολή όλων μας, με βάση τις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συντεταγμένη πολιτεία, κράτος και αυτοδιοίκηση, οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, στη μακρά πορεία του αγώνα των γυναικών για κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet