Δήμος Αμαρουσίου: Άγνωστη λέξη η ευθύνη για την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Άγνωστη λέξη η ευθύνη για την Περιφέρεια Αττικής

«Άγνωστη λέξη» είναι η λέξη ευθύνη για την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Στην άρνηση της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών να παράσχει στον Δήμο Αμαρουσίου μία υδροφόρα για την πυροπροστασία της πόλης απαντά ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κόκκαλης, με την ακόλυθη ανακοίνωση:

Ευθύνη: Άγνωστη λέξη για την Περιφέρεια Αττικής
Απάντηση του αντιδημάρχου Β. Κόκκαλη στον αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρο για την άρνησή τους στην ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του Δάσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλα

Σε απάντηση σας με Αριθμ. Πρωτ. 183 στις 10/08/2018, στην ουσία αρνείστε και εν μέρει αποποιείστε των ευθυνών σας στο αίτημά μας για την παραχώρηση μιας υδροφόρας, η οποία θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως ανάμεσα στο Δάσος Συγγρού και το Κτήμα Καρέλα έτσι ώστε να προλάβουμε άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό θα έβαζε σε κίνδυνο το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου εντός αστικού ιστού.

Απευθυνθήκαμε επανειλημμένα στην Περιφέρεια ως άμεσα εμπλεκόμενου, ως φορέα που διαχειρίζεται πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονται από τον ιδρώτα των πολιτών και πρέπει να καταλήγουν δικαιωματικά -αντισταθμιστικά σε αυτούς.

Ο Δήμος Αμαρουσίου όντως διαθέτει τρεις υδροφόρες, όπως είστε καλά ενημερωμένοι, αλλά δεν έχετε ενημερωθεί προφανώς ότι η πόλη μας διαθέτει πλέον των 120 χώρων πρασίνου και δεκάδες κατάφυτους πεζόδρομους οι οποίοι θέλουν περιποίηση και πότισμα. Η καθημερινότητα μιας πόλης δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαταράσσεται και δεν είναι δυνατόν με τη λογική σας να πρέπει να υποβαθμίσουμε αν όχι να καταστρέψουμε το αστικό μας πράσινο με την απασχόληση των υδροφόρων μας για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, γιατί εσείς αρνείστε με διάφορες προφάσεις να κάνετε για την πόλη μας το υπόλοιπο του καλοκαιριού το αυτονόητο.

Εμείς ως Δήμος πράττουμε αυτό που επιτάσσει η λογική, το καθήκον και η συνείδησή μας. Η υπηρεσία, οι υπάλληλοι και οι εθελοντές μας είναι σε διαρκή επιφυλακή και περιπολίες καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο με έξι πυροσβεστικά οχήματα από 0,5t έως μέγιστου ωφέλιμου φορτίου 3,5t. Ζητάμε για το καλό της πόλης, έστω και τώρα η Περιφέρεια Αττικής να διαθέσει μια υδροφόρα τουλάχιστον 10t και η οποία θα χρησιμοποιηθεί άμεσα στο πεδίο για την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων. Σας ενημερώνουμε δε ότι άλλη δουλειά κάνουν τα πυροσβεστικά οχήματα και άλλη οι υδροφόρες. Η άγνοια σε τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν συγχωρείται.

Δοκιμαστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιποβαρείς τόσο στη φωτιά στο Μάτι, στην Κινέτα, στον Κάλαμο πέρυσι, άλλα και στις πλημμύρες στην Μάντρα, στο Μαρούσι, στην Αθήνα. Δεν θέλουμε για την πόλη μας τα ίδια.

Σας παρακαλούμε επιτέλους να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αφήστε τα μικροκομματικά καμώματα και πράξτε το αυτονόητο. Στείλτε μία μεγάλη υδροφόρα ώστε να συμβάλλετε και εσείς στο ελάχιστο στην προστασία του Δάσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλα. Αφήστε επιτέλους τα δελτία Τύπου και την πλούσια επικοινωνιακή σας δραστηριότητα και ασχοληθείτε ρεαλιστικά με την ουσία, ασχοληθείτε με τα προβλήματα, ασχοληθείτε με την πόλη μας, ασχοληθείτε με τους πολίτες της, ασχοληθείτε με την ποιότητα ζωής τους, ασχοληθείτε με τις ζωές μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet