Δόθηκαν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. για τις εθνικές εκλογές – Τα ονόματα στην Εκλογική Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Δόθηκαν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. για τις εθνικές εκλογές – Τα ονόματα στην Εκλογική Περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών

Ανανεωμένα κατά 72% είναι τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. που περιλαμβάνουν τους 419 υποψηφίους και ανακοινώθηκαν πριν λίγες ώρες, σε ευθυγράμμιση με την υπόσχεση της ριζικής ανανέωσης του κόμματος την οποία έχει εδώ και καιρό δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, σύμφωνα με επιτελείς της Ν.Δ. Κι αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της Ν.Δ. που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 – δηλαδή το 72% – δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Αρκετοί και συγκεκριμένα 43 είναι οι υποψήφιοι που προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών, την πρωτοβουλία που είχε εγκαινιάσει και υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ., απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. 

Ακόμα, η ανανέωση έχει και ηλικιακή χροιά: 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στη γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η Ν.Δ., όπως λένε επιτελείς του κόμματος, είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα. 

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε τη Δυτική Αθήνα, τη Β’ Πειραιά και την Αχαΐα, οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας στις οποίες η Ν.Δ. δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, μαζί με τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Στον Εκλογική Περιφέρεια της Β’ Αθηνών ανάμεσα στους 19 υποψηφίους βουλευτές είναι οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκις και ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολητάς.

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΕΚΔΟΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ- ΙΝΕΤΖΗ ΙΑΤΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΕΙ
ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ-ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΡΥΔΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΚΑΦΕΤΖΗ-ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΜΗΚΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΡΑΠΤΗ ΖΩΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΡΩΜΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΦΑΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet