Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Περιφέρεια Αττικής

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμά η Περιφέρεια Αττικής, μαζί με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων. Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 11.30 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Επισημαίνεται ότι την ημέρα αυτή σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου, θα επικρατήσει γενικός σημαιοστολισμός, ενώ θα φωταγωγηθούν όλα τα καταστήματα του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες 11ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Το Σάββατο 17 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ με θέμα «Απαγόρευση Βαρβαρότητας», ενώ τη Δευτέρα 19 Μαΐου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα απευθύνουν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά: «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί μια μελανή σελίδα της ιστορίας του ελληνισμού, την οποία και φέτος ανακαλούμε στη μνήμη μας με δέος και τιμή για τα θύματα, όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου ο εθνικιστικός και θρησκευτικός φανατισμός οδήγησε στον ξεριζωμό και αφανισμό πληθυσμών. Μόνο με τη μνήμη και τη γνώση, τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα μπορούν να αποφευχθούν στο μέλλον».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ 2014

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet