Εκλογές 2014 – Τελική πρόβα μετάδοσης αποτελεσμάτων
Περιφέρεια Αττικής

Εκλογές 2014 – Τελική πρόβα μετάδοσης αποτελεσμάτων

Τελική πρόβα ενόψει της μετάδοσης των αποτελεσμάτων από την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, στο Κέντρο Συγκέντρωσης και Αναμετάδοσης των Αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 80-88).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, ο περιφερειάρχης Αττικής είναι αρμόδιος για την προπαρασκευή και διενέργεια των εκλογών στους 66 Δήμους της Αττικής. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων γίνεται από τους Δήμους (μέσω fax) προς την Περιφέρεια και η Περιφέρεια (μέσω ειδικών τηλεφωνικών γραμμών) προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο της εκλογικής προετοιμασίας έγινε έλεγχος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και επιβεβαιώθηκε η σωστή λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο της διαδικασίας έγινε η ανταλλαγή ονομάτων των υπευθύνων κάθε τηλεφωνικής σύνδεσης και πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της διαδικασίας αναμετάδοσης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά: «Για όσους δεν το γνωρίζουν το έργο της εκλογικής διαδικασίας είναι επίπονο και σημαντικό. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής που εδώ και μήνες έχουν δώσει για άλλη μια φορά τον καλύτερο εαυτό τους, δουλεύοντας σκληρά και υπεύθυνα».

Διευκρινίζεται ότι την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στα δυο κτήρια της Περιφέρειας Αττικής που βρίσκονται στη Λ. Συγγρού 15-17 (κεντρικό κτήριο) και Λ. Συγγρού 80-88 (Κέντρο Συγκέντρωσης και Αναμετάδοσης Αποτελεσμάτων), θα επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε όσους διαθέτουν την ειδική διαπίστευση που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Αττικής.

Στην Περιφέρεια Αττικής των 66 Δήμων έχουν συσταθεί συνολικά 6.495 εκλογικά τμήματα.

Αναλυτικά, τα 6.495 εκλογικά τμήματα είναι κατανεμημένα ανά εκλογική περιφέρεια ως εξής:

 • Α΄ ΑΘΗΝΩΝ: 1.112 εκλογικά τμήματα
 • Β΄ ΑΘΗΝΩΝ: 3.276 εκλογικά τμήματα

ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ: 1.032 εκλογικά τμήματα

 • Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 457 εκλογικά τμήματα
 • Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 618 εκλογικά τμήματα
Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία

Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα, ψηφίζουμε για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

 • Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
 • Ψηφίζουμε όσοι έχουμε γεννηθεί το 1996, ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας.
 • Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
 • Δεν ισχύει στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές ο θεσμός του Ετεροδημότη Εκλογέα και συνεπώς όλοι οι Εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στον Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
 • Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας.
 • Όσοι, εκ παραδρομής, ΔΕΝ συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου στο οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των εκλογών από τον Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης Μαΐου 2014 και 25ης Μαΐου 2014».
 • Για τις Δημοτικές Εκλογές ο αριθμός των σταυρών που μπορούμε να βάλουμε αναγράφεται πάνω στο ψηφοδέλτιο που θα μας δοθεί.
 • Για τις Περιφερειακές Εκλογές ψηφίζουμε μόνο για τους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητάς μας. Οι σταυροί που δικαιούμαστε κυμαίνονται από 1 έως 4 ανάλογα με το πόσοι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται στην περιοχή μας.

Για την Περιφέρεια Αττικής βάζουμε:

 • Μέχρι 4 σταυρούς στις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου Τομέα, Δυτικού Τομέα, Κεντρικού Τομέα, Νότιου Τομέα και Ανατολικής Αττικής.
 • Μέχρι 3 σταυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς.
 • Μέχρι 2 σταυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.
 • Μέχρι 1 σταυρό στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Για το πού ακριβώς ψηφίζουμε, ενημερωνόμαστε από:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet