Εκσυγχρονίζονται χώροι των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Εκσυγχρονίζονται χώροι των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Στην αναδιαμόρφωση – εκσυγχρονισμό χώρων των χειρουργείων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προχωράει η διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης που ενέκρινε, στις 6 Δεκεμβρίου 2018, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Β.Τ. Αθηνών, Γ. Καραμέρος και ο αν. διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Ευάγγ. Τριγώνης

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 329.658 ευρώ, προβλέπει εργασίες που αφορούν κυρίως στη διαμόρφωση του σηπτικού χειρουργείου και της αίθουσας ανάνηψης που σήμερα δεν υφίσταται, στη δημιουργία χώρου εισαγωγής των μικρών ασθενών καθώς και πλήρη ανακατασκευή λουτρών και αποδυτηρίων. Την υλοποίηση, παρακολούθηση και παραλαβή του έργου αναλαμβάνουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ η χρηματοδότησή του, όπως τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, Ευάγγελος Τριγώνης, έχει διασφαλιστεί από πόρους του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης σε συνδυασμό με δωρεά του ΟΠΑΠ στο νοσοκομείο.

Ο κ. Γιώργος Καραμέρος στην εισήγησή του επεσήμανε την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, υπενθυμίζοντας την προμήθεια, με ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων των νοσοκομείων της Βόρειας Αθήνας, συνολικού ύψους 9.070.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 400.000 ευρώ αφορούν στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet