Εκ νέου η ψηφοφορία για εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Εκ νέου η ψηφοφορία για εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη

Σε προσεχή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης αφού, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, καμία υποψηφιότητα δεν συγκέντρωσε τα 2/3 του Σώματος (δηλαδή συνολικά 67 ψήφους), όπως ορίζει ο Νόμος.

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι παρατάξεις ΑΤΤΙΚΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ – Παύλος Χαϊκάλης και ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

Εκπροσωπώντας την παράταξη ΑΤΤΙΚΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ – Παύλος Χαϊκάλης, ο Χριστόφορος Δανάκος εξήγησε στο Σώμα, όπως μας ενημερώνει ανακοίνωση της Περιφέρειας, ότι η παράταξή του απέχει από τη διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη, γιατί ο «συγκεκριμένος θεσμός έχει αποτύχει στη λειτουργία του, ιδιαίτερα στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, δηλαδή στους δήμους, δεν δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Αττικής και γιατί η παράταξή του θεωρεί ότι πρωτίστως χρειάζεται η αναμόρφωση του “Καλλικράτη”, ο οποίος άλλωστε ορίζει και το συγκεκριμένο θεσμό του Συμπαραστάτη».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, Δέσποινα Κουτσούμπα με δήλωσή της τεκμηρίωσε την αποχή της παράταξής της επισημαίνοντας:

«Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική απέχει από την ψηφοφορία για την επιλογή του “Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης”, όπως περιγράφεται στο Άρθρο 179 του “Καλλικράτη” για λόγους αρχής:

Επειδή, ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έχουμε εκφράσει τη ριζική μας αντίθεση στον “Καλλικράτη” που αποτελεί αντιδραστική τομή στην οργάνωση του αστικού κράτους.

Επειδή, τα δεινά του κόσμου της εργασίας προέρχονται κυρίως από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και όχι από τη “μη ορθή” εφαρμογής της.

Επειδή, θέση μας είναι η δημιουργία υπηρεσιακής δομής και διαδικασίας με συμμετοχή εκπροσώπων του μαζικού κινήματος που θα επιλαμβάνεται των αιτημάτων-παραπόνων κ.λπ. των πολιτών με δεσμευτικό πλαίσιο για συγκεκριμένες απαντήσεις εντός εύλογου χρονικού διαστήματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet