Ελάχιστες μολύνσεις και μέγιστη εμβολιαστική κάλυψη στα νησιά της Αττικής
travelmagic.gr
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ελάχιστες μολύνσεις και μέγιστη εμβολιαστική κάλυψη στα νησιά της Αττικής

Εμβολιαστική κάλυψη που ξεπερνά το 80% και αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις έως και το 100% έχει επιτευχθεί στα νησιά της Αττικής, την Ύδρα, τον Πόρο, τις Σπέτσες, την Αίγινα, τη Σαλαμίνα και τα Κύθηρα, με τα περισσότερα νησιά να παρουσιάζουν κατά τις πρώτες 20 μέρες του Ιουνίου εμφανή πτώση των μολύνσεων.

Οι κάτοικοι των νησιών της Αττικής εμβολιάστηκαν με σύνεση και επιμέλεια, όπως δείχνουν τα στοιχεία, και οι μολύνσεις με βάση την εβδομαδιαία ενημέρωση ενεργών κρουσμάτων από την Πολιτική Προστασία στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων περιορίστηκαν σε 17, σε σχέση με 50 που εμφανίζονταν στο τέλος Μαΐου. Εξ αυτών 3 χρειάστηκαν νοσηλεία και 14 απομονώθηκαν κατ’ οίκον.

Αναλυτικότερα:

  • 10 κρούσματα καταγράφηκαν στη Σαλαμίνα
  • 0 κρούσματα στο Αγκίστρι
  • 4 κρούσματα στην Αίγινα
  • 0 κρούσματα στις Σπέτσες
  • 2 κρούσματα στην Τροιζηνία
  • 0 στην Ύδρα

Από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Βάσως Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ανακοινώθηκαν τα εξής δεδομένα σε ό,τι αφορά την εμβολιαστική πορεία των νησιών:

  Μόνιμος Πληθυσμός Εμβολιασμοί


 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ 74.651  
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ (Έδρα: Ύδρα) 1.966 2000
ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ (Έδρα: Πόρος) 3.993   2925
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ (Έδρα: Σαλαμίς) 39.283 30443
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ (Έδρα: Αίγινα) 13.056 12615
ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ (Έδρα: Μεγαλοχώρι) 1.142 498
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ (Έδρα: Κύθηρα) 4.041 2500ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ (Έδρα: Σπέτσαι) 4.027 4500

Σημειώνεται ότι σε κάποια νησιά ο αριθμός των εμβολιασμών είναι μεγαλύτερος από τον μόνιμο πληθυσμό, διότι εμβολιάζονται εποχικοί εργαζόμενοι και επισκέπτες, οι οποίοι κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο μέσω της πλατφόρμας.

Επίσης, κάποιοι κάτοικοι του Αγκιστρίου έχουν εμβολιαστεί στην Αίγινα.

Παράλληλα, τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής έχουν διανείμει υγειονομικό υλικό σε δημόσιες υπηρεσίες, λιμεναρχεία, αστυνομικά τμήματα και στους Δήμους της Π.Ε. Νήσων. Επιπρόσθετα, έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις σε δημόσια κτήρια και σε ιερούς ναούς.

Συστηματικοί έλεγχοι έχουν επίσης πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapid test) στην Αίγινα, την Σαλαμίνα και στην Τροιζηνία-Μέθανα.

Σήμερα, Σάββατο 19/06/2021, πραγματοποιήθηκαν από το πρωί rapid tests και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στο λιμάνι εισόδου στη Σαλαμίνα, στο Πέραμα, από τα κλιμάκια του Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικώς:

Mε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα επιτηρούμε την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας στα νησιά και το παράκτιο μέτωπο της Αττικής, που αποτελούν πόλο έλξης των ταξιδιωτών. Στόχος μας η θωράκιση των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών των νησιών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με στοχευμένες κινήσεις η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να πραγματοποιεί συστηματική ενημέρωση του ελληνικού πληθυσμού και του τουριστικού κοινού, αλλά και τους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε η τουριστική περίοδος να συνεχιστεί με ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2021 ο τουρισμός μας θα ζωντανέψει και θα αφήσουμε πίσω μας τις σκληρές ημέρες της πανδημίας, που κόστισε ζωές, με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία του ελληνικού και παγκόσμιου πληθυσμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet