Ελέγχους και επισκευές σε σχολεία της Αττικής ζητεί από την ΚΤ.ΥΠ. ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ελέγχους και επισκευές σε σχολεία της Αττικής ζητεί από την ΚΤ.ΥΠ. ο Γ. Πατούλης

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.), Γ. Μπιτάκο, με το αίτημα να γίνουν έλεγχοι και επισκευές σε σχολεία της Αττικής που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου και παράλληλα να τον ενημερώσουν για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, απέστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όπως γνωστοποίησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας και το αίτημα της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων ο κ. Πατούλης ενημέρωσε το Σώμα ότι παρά το γεγονός ότι οι ΟΤΑ β΄ βαθμού δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για το ζήτημα συντήρησης και επισκευής σχολικών εγκαταστάσεων, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων του ζήτησε σχετική ενημέρωση από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., που είναι αρμόδια για το ζήτημα.

Παράλληλα ενημέρωσε το Σώμα ότι με πρωτοβουλία του και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, θα συναφθεί σχετική προγραμματική συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΤΕΕ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε μηχανικούς του ΤΕΕ να διενεργήσουν ελέγχους σε σχολεία.

«Η προστασία της ζωής των παιδιών μας και η διασφάλιση της στέγασής τους σ΄ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Είμαστε στη διάθεση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. που έχει στην αρμοδιότητά της τη συντήρηση και επισκευή των σχολικών εγκαταστάσεων για να συνδράμουμε στη διαδικασία», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, είμαστε εδώ να ακούσουμε όλες τις απόψεις και να βρούμε από κοινού λύσεις για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα».

Μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο, κατόπιν εισήγησης του περιφερειάρχη Αττικής, θα προσκληθούν και αρμόδιοι φορείς.

Επιστολή προς την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Πατούλης  προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. αρχικά υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 132 του Ν.4199/2013 η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. έχει ως σκοπό τη «…μελέτη, απόκτηση γης, κατασκευή, επέκταση, ανακαίνιση, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό κτιριακών εγκαταστάσεων και εν γένει υποδομών δημοσίου ενδιαφέροντος, ιδίως κτιριακών εγκαταστάσεων και εν γένει υποδομών: (i) των φορέων και των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης και των φορέων διοίκησής τους, καθώς και κάθε άλλης υπηρεσίας ή νομικού προσώπου που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή υπάγεται σε αυτό…».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Γ. Πατούλης ζητά να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες «στις κατάλληλες ενέργειες ελέγχου και επισκευών των σχολικών κτιριακών υποδομών εντός των χωρικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής» και επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι στη διάθεσή τους, για περαιτέρω συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet