Ερωτήματα Γ. Πατούλη προς Ρ. Δούρου για το Μάτι
Περιφέρεια Αττικής

Ερωτήματα Γ. Πατούλη προς Ρ. Δούρου για το Μάτι

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απέστειλε επιστολή στη νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Γ. Πατούλης θέτει ερωτήματα στην κ. Ρ. Δούρου στην ακόλουθη επιστολή του:

Αξιότιμη κυρία περιφερειάρχη,

Σήμερα, που όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις της εκπομπής του δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην τραγωδία στο Μάτι, θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε για τα εξής: 

  • Αν την ώρα της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, στην οποία ήσασταν παρούσα, γνωρίζατε ή όχι την ύπαρξη νεκρών.
  • Αν η ίδια, ένα χρόνο μετά, είστε ακόμα ικανοποιημένη από τα όσα έκανε η Περιφέρεια Αττικής εκείνη την τραγική μέρα.
  • Σε τι κατάσταση είχατε παραλάβει τις δομές, που σχετίζονται με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Αττικής.
  • Αν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ότι ο βασικός λόγος της καταστροφής, ήταν η ύπαρξη αυθαιρέτων. Και αν ναι, να μας πείτε πόσα έχουν κατεδαφιστεί από την αρχή της θητείας σας και πόσα από την τραγωδία μέχρι σήμερα.
  • Αν, ενόψει της θερινής περιόδου, έχουν ληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πολιτικής προστασίας.

Επειδή ίσως σπεύσετε να μιλήσετε πάλι για τυμβωρυχία, θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση της αλήθειας, όταν έχουν χαθεί τόσοι συνάνθρωποί μας, είναι υποχρέωση όλων μας από σεβασμό στη μνήμη τους, αλλά και για να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη.

Αντιθέτως, το να αποσιωπάς τις όποιες ευθύνες θεωρώντας ότι όλα όσα συνέβησαν είναι απλώς μία «στραβή που έκατσε στη βάρδιά σου», είναι ασυγχώρητη αλαζονεία και περιφρόνηση της κοινωνίας. 

Αναμένω με ειλικρινές ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet