Ερωτήματα Γ. Σγουρού για υπερβάσεις σε περιβαλλοντικές μετρήσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ερωτήματα Γ. Σγουρού για υπερβάσεις σε περιβαλλοντικές μετρήσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής

Τη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 29 Μαρτίου, δημοσιεύματος της Εφημερίδας των Συντακτών που αφορά στον ΧΥΤΑ Φυλής ζήτησε ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, αίτημα που αρνήθηκε η νυν περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Ως εκ τούτου ο κ. Γ. Σγουρός θέτει ερωτήματα κατά πόσο είναι αληθή όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα και κατά πόσο ισχύουν οι υπερβάσεις σε περιβαλλοντικές μετρήσεις, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη  σχετική ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης του κ. Γ. Σγουρού:

Αρνήθηκε η Δούρου συζήτηση για το δημοσίευμα της Εφ.Συν. για τον ΧΥΤΑ Φυλής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Αρνητική ήταν η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του Γ. Σγουρού να συζητηθεί εκτάκτως κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το θέμα που ανέδειξε σε δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών για τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα έκανε λόγο για μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Δήμου Φυλής στα τέλη του 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας διαπιστώθηκαν υπερβάσεις σε περιβαλλοντικές μετρήσεις.

Καθώς η Ρ. Δούρου είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ως πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο Γ. Σγουρός ζήτησε από τη διοίκηση της Περιφέρειας να πληροφορηθεί:

α) για το εάν τελεί σε γνώση της η εκπονηθείσα από τον Δήμο Φυλής μελέτη,

β) εάν αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα,

γ) κατά πόσον οι περιβαλλοντικές μετρήσεις του ΕΔΣΝΑ στις εγκαταστάσεις συμφωνούν με αυτές του δημοσιεύματος,

δ) εάν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια και εάν έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων μέσω των υπηρεσιών περιβάλλοντος που προΐσταται.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρ. Δούρου είχε μιλήσει προεκλογικά για κλείσιμο της εγκατάστασης, δέσμευση που τελικά πήγε περίπατο, αφού η τετραετής της αδράνεια στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων – δεν έχει προχωρήσει ούτε μία υποδομή επεξεργασίας, ούτε η διαλογή στην πηγή- είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ανακύκλωση και να υπάρξει ανάγκη περαιτέρω χώρων για την υγειονομική ταφή των αποβλήτων.

«Η διαδρομή από τη δήθεν ευαισθησία στην αδιαφορία είναι ένα τσιγάρο δρόμος» σχολίασε σχετικά ο Γ. Σγουρός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet