Ερωτηματολόγιο ΕΜΠ για τον ποδηλατόδρομο Αγ. Ανάργυροι – Λαύριο
Περιφέρεια Αττικής

Ερωτηματολόγιο ΕΜΠ για τον ποδηλατόδρομο Αγ. Ανάργυροι – Λαύριο

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει αναλάβει την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών μέσω της μετατροπής τους σε διαδρόμους για περπάτημα και ποδήλατο. Η περίπτωση της γραμμής Άγιοι Ανάργυροι – Λαύριο» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Η συγκεκριμένη έρευνα, θα εξετάσει το σύνολο των εγκαταλελειμμένων σιδηροδρομικών γραμμών της Αττικής αλλά θα εστιάσει στη γραμμή Άγιοι Ανάργυροι – Λαύριο. Η γραμμή αυτή περιλαμβάνει αστικό (εντός του λεκανοπεδίου) και υπεραστικό τμήμα. Συνδέεται με δίκτυα μέσων σταθερής τροχιάς, ποδηλατοδρόμων, περνάει από κέντρα Δήμων, κοντά από σημαντικούς πόλους ενδιαφέροντος και βέβαια συνδέει την Αθήνα με τα Μεσόγεια, μία εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή για το περιβάλλον της οποίας διακυβεύονται πολλά. Εκτιμάται λοιπόν ότι από την εξέταση της γραμμής Άγιοι Ανάργυροι – Λαύριο θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα επιτρέψουν να συνταχθούν κατευθύνσεις και οδηγίες για αξιοποίηση και των άλλων εγκαταλελειμμένων γραμμών της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας. Οι κατευθύνσεις αυτές θα εντάσσουν τους πρώην σιδηροδρομικούς διαδρόμους σε μία ολοκληρωμένη στρατηγική για το περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου, βάσει ερωτηματολογίων και μέσω του διαδικτύου, η ερευνητική ομάδα του έργου απευθύνεται στους εν δυνάμει χρήστες του μελλοντικού διαδρόμου για περπάτημα και ποδήλατο για τη διερεύνηση των προθέσεων και των απόψεών τους. Θα φωτιστεί έτσι περισσότερο το τοπίο ως προς τα χαρακτηριστικά και τις επιθυμίες των μελλοντικών χρηστών οπουδήποτε των πρώην σιδηροδρομικών γραμμών οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην έρευνα συμπληρώνοντας το ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο στην ιστοσελίδα http://atticarailtrail.ntua.gr/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet