Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία διοργανώνουν ΕΝΠΕ και ΠΟΑΣΥ
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία διοργανώνουν ΕΝΠΕ και ΠΟΑΣΥ

Ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και η Γραμματεία Γυναικών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Φωτεινή Βρύνα, η γραμματέας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ, Μαρία Γιαννακοπούλου και τα μέλη της Γραμματείας, Ελένη Γκιουζέλη, Βασιλική Μπούκα και Θεοδώρα Σφενδόνη συνέκλιναν στην αναγκαιότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για το φλέγον αυτό κοινωνικό πρόβλημα καθώς μάλιστα τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί σημαντικά ως απόρροια και της οικονομικής κρίσης.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος η νέα κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία έχει ήδη κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχουν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΝΠΕ:

  • Σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση να συσταθεί σύνδεσμος δύο (μάχιμων) αστυνομικών, οι οποίοι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, να επιλαμβάνονται όλων των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας καθ’ όλο το 24ωρο.
  • Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να φιλοξενούνται στις δομές στήριξης και φιλοξενίας και πέραν του εξαμήνου, που ισχύει σήμερα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο αίρεται ένα σημαντικό αντικίνητρο για την καταγγελία κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, ενώ η συνδρομή της Πολιτείας στα θύματα θα είναι αποτελεσματικότερη, όπως επισημάνθηκε.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για θέματα που απασχολούν τις γυναίκες αστυνομικούς, όπως το γεγονός ότι αποκλείονται από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet