Η Αθήνα μέσα από τους ασπρόμαυρους φακούς των μαθητών
Περιφέρεια Αττικής

Η Αθήνα μέσα από τους ασπρόμαυρους φακούς των μαθητών

180 μαθητές από 14 ιδιωτικά και δημόσια Λύκεια της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας έλαβαν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας που προκήρυξαν τα Αρσάκεια Λύκεια Ψυχικού.

Με θέμα «Αθήνα η πόλη μου», ο διαγωνισμός έχει στόχο να αναδείξει τις διαφορετικές πλευρές της πόλης μας μέσα από τα μάτια των σημερινών εφήβων και την ατμοσφαιρικότητα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Σε μια εποχή που η καθημερινότητα στην πόλη αλλάζει διαρκώς και οι Αθηναίοι έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες αντιθετικές και απροσδόκητες, που αντικατοπτρίζουν τον παραλογισμό και τις αυξανόμενες ανισότητες μεταξύ των πολιτών, οι μαθητές κλήθηκαν να «ακινητοποιήσουν τη στιγμή» και να εκφράσουν μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας τη δική τους ματιά πάνω στην πόλη.

Τις φωτογραφίες των μαθητών αξιολόγησαν ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, η φωτογράφος – φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή και ο διευθυντής φωτογραφίας Αργύρης Θέος, οι οποίοι θα βραβεύσουν τους μαθητές που διακρίθηκαν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στις αίθουσες Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5). Στην αίθουσα Τέχνης θα εκτεθούν οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες από κάθε σχολείο, ενώ το σύνολο των φωτογραφιών θα παρουσιαστεί στους χώρους της Στοάς του Βιβλίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από τα Λύκεια: 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, 6ο Λύκειο Αμαρουσίου, 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού, Λύκειο Φιλοθέης, 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής, ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Ψυχικού, Αμερικάνικο Κολέγιο Αγίας Παρασκευής, Σχολή Μωραΐτη, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Ιόνιος Σχολή, Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet