Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατ. Αττική συζητήθηκε μεταξύ περιφερειάρχη και δημάρχων της περιοχής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατ. Αττική συζητήθηκε μεταξύ περιφερειάρχη και δημάρχων της περιοχής

Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με τους Δημάρχους Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, Ευαγ. Μπουρνούς και Δ. Μάρκου, αντιστοίχως.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας και ο εκτελεστικός πρόεδρος της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ), Π. Χατζηγιάννης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης και διείσδυσης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ανατολική Αττική, καθώς και οι δυνητικές πηγές χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας.

Οι δήμαρχοι, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής τους, διατύπωσαν μεταξύ άλλων το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των Δήμων τους, αλλά του συνόλου της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλο το εύρος των περιοχών της Περιφέρειας. Όπως επεσήμαναν, η υλοποίησή του θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και λειτουργία των υποδομών της, καθώς και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής κατά την τοποθέτηση του επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι σύμμαχος των Δήμων της Ανατολικής Αττικής σε έργα στρατηγικής και αναπτυξιακής σημασίας και ειδικά όταν αυτά συνδυάζονται με ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Προς την κατεύθυνση αυτή υπογράμμισε ότι αν είναι εφικτή η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, αυτό θα γίνει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet