Ιδιαίτερη προσοχή στην ύπαιθρο της Αττικής και την Κυριακή 15/9 – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Ιδιαίτερη προσοχή στην ύπαιθρο της Αττικής και την Κυριακή 15/9 – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητές μας στην ύπαιθρο, αφού σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων), καθώς και τις εξής Περιφέρειες:

  • Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια)
  • Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet