Καλοκαίρι 2023: Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών
Κοινωνία

Καλοκαίρι 2023: Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά στους Δήμους του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Το καλοκαιράκι πλησιάζει, τα σχολεία κλείνουν και ένα «πονοκέφαλος» για τους γονείς είναι πού και πώς θα διοχετεύσουν την αστείρευτη ενεργητικότητα των παιδιών.

Οι Δήμοι στον Βόρειο Τομέα Αθηνών προγραμματίζουν λοιπόν πλήθος καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίες συνδυάζουν παιχνίδι, αλλά και ψυχαγωγία, καθώς και κατασκηνωτικά προγράμματα, που δίνουν διέξοδο σε πολλές οικογένειες.

Το «Ε» συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα συγκεκριμένα προγράμματα, όπως αυτά ανακοινώνονται ή αναρτώνται στους ιστοτόπους των Δήμων, σε μια συνεχή ροή ενημέρωσης, προκειμένου να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις αιτήσεις, τις προθεσμίες, αλλά και το πώς θα περάσουν τα παιδιά τους δημιουργικά τη θερινή περίοδο.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 2023

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Επιλέξτε παρακάτω την περίοδο και στην σχολική μονάδα της επιλογής σας.

Οι αιτήσεις για την Β΄περίοδο θα ξεκινήσουν στις 19.05.2023 για τους γονείς που δεν έχουν εγγραφές στην Α΄περίοδο

Οι γονείς που έχουν υποβάλλει αίτηση για την Α΄περίοδο και επιθυμούν και Β’ περίοδο θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις 23.05.2023 εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις.

19/5 θα υποβάλλουν αίτηση για την Β΄περίοδο οι γονείς που είναι εργαζόμενοι

20/5 θα υποβάλλουν αίτηση για την Β΄περίοδο οι γονείς που έχουν
κοινωνικά κριτήρια

21/5 θα υποβάλλουν αίτηση για την Β΄περίοδο οι γονείς που εν ανήκουν σε
καμία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Από 22/05/2023 μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την Β΄περίοδο και οι γονείς που είχαν υποβάλλει αίτηση για την Α΄περίοδο, για το σύνολο των κενών θέσεων που προέκυψαν

ΟΜΑΔΑ Α’

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 19/06/2023 έως και 07/07/2023 (15 εργάσιμες ημέρες για 700 θέσεις παιδιών)

1ο Δημοτικό Σχολείο

2ο Δημοτικό Σχολείο

3ο Δημοτικό Σχολείο

4ο Δημοτικό Σχολείο

6ο Δημοτικό Σχολείο

7ο Δημοτικό Σχολείο

9ο Δημοτικό Σχολείο

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 10/07/2023 έως και 21/07/2023 (10 εργάσιμες ημέρες, για 150 θέσεις παιδιών)

1ο Δημοτικό Σχολείο

7ο Δημοτικό Σχολείο

ΟΜΑΔΑ Β’

Από 19/6/2023 έως και 07/07/2023 (15 εργάσιμες ημέρες για 12 θέσεις παιδιών)

Θα καλύψει 12 θέσεις παιδιών με αναπηρίες (παιδιά με διάφορες διαταραχές π.χ. διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, αυτισμός, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down), ηλικιακού φάσματος 6 έως 14 ετών και διαφορετικής λειτουργικότητας.

7ο Νηπιαγωγείο

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την αρχική ανακοίνωση και τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος.

Αγαπητοί κάτοικοι,
σας ενημερώνουμε ότι από τις 15.05.2023 θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα “Δημιουργική Θερινή Απασχόληση 2023”.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος και την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

1. Φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν μόνο ηλεκτρονικά.
Για να μπορέσετε να υποβάλλετε την αίτηση σας θα πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό Google. 
Αν δεν έχετε ήδη έναν λογαριασμό Google τότε μπορείτε να βγάλετε έναν πατώντας εδώ.
Σημείωση: αν έχετε ήδη κάποιο @gmail τότε ήδη έχετε έναν λογαριασμό Google. 
Θα χρειαστεί να γνωρίζετε και τον κωδικό του λογαριασμού Google που έχετε για να μπορέσετε να κάνετε είσοδο στο σύστημα.

2. Προκειμένου να είστε εμπρόθεσμοι και να έχετε το σύνολο των δικαιολογητικών προκειμένου να καταστεί εφικτό να υποβάλλετε την αίτηση σας παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας την παράγραφο 2 (Απαραίτητα δικαιολογητικά) του επισυναπτόμενου αρχείου, ώστε να έχετε εγκαίρως τα ορθά δικαιολογητικά. Λάθος υποβληθέντα ή μη επικαιροποιημένα δικαιολογητικά θα αποτελούν λόγο ακύρωσης της αίτησης και κατά συνέπεια μη κατοχύρωση της θέσης.

3. Παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην παράγραφο 3 (Αιτήσεις – Χρήσιμες πληροφορίες) του επισυναπτόμενου αρχείου.

Δείτε την ανακοίνωση και τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος

Δήμος Βριλησσίων

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα

O Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά του Δήμου να διασκεδάσουν και να πάρουν μια πρώτη γεύση από καλοκαιρινές διακοπές στις οργανωμένες εγκαταστάσεις με κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Σας ενημερώνουμε θα γίνουν δεκτά 30 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών την 1η περίοδο 26/6-10/7/2023 (γεννημένα μεταξύ 2017-2011) και 30 παιδιά ηλικίας 13-15 ετών (γεννημένα μεταξύ 2010-2008) για τη Γ’ περίοδο 31/7- 14/8/23.

Δικαιούχοι για δωρεάν συμμετοχή σε μία κατασκηνωτική περίοδο παιδιών είναι κατά προτεραιότητα τα παιδιά ευπαθών ομάδων (βεβαιώνεται από το ετήσιο εισόδημα), μονογονεϊκών οικογενειών, δημοτών, κατοίκων στον Δήμο μας.

Οι εγγραφές και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη κατασκηνωτική περίοδο 2023 είναι:

 • 1 φωτογραφία
 • ιατρική βεβαίωση
 • βιβλιάριο εμβολιασμού (1η σελίδα και σελίδα εμβολίων)
 • ταυτότητα και των 2 γονέων
 • πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • αντίγραφο Ε1
 • σε περίπτωση διαζυγίου, δικαστική απόφαση που ορίζει τον έχοντα την επιμέλεια του παιδιού.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στα γραφεία του ΟΚΠΑΔΒ (Λ. Πεντέλης 62) έως 31.5.2023.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ SUMMER CAMP 2023

«Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού συνεχίζει για άλλο ένα καλοκαίρι το πρόγραμμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την ιδανική και ασφαλή λύση στην ανάγκη των εργαζόμενων γονιών να απασχολήσουν τα παιδιά τους τις ημέρες του καλοκαιριού, μετά τη λήξη του σχολικού έτους. Τα παιδιά μέσα από ένα εκπαιδευτικό, αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, κοινωνικοποιούνται, αποκτούν εμπειρίες, ψυχαγωγούνται, δημιουργούν.

Με την υποστήριξη των έμπειρων παιδαγωγών και καθηγητών φυσικής αγωγής
του ΠΑΟΔΗΒ, ξεκινούμε το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης, με συνείδηση και επαγγελματισμό, τηρώντας πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας & έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα και επιδίωξη, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των παιδιών.

Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μας έχουν εμπιστευθεί έως τώρα τα παιδιά τους! »

Ιωάννα Κυρίτση
Πρόεδρος Πολιτιστικού & Αθλητικού
Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά κατοίκων και εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων, που έχουν γεννηθεί από το 2011 έως και το 2017. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς. Επειδή ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν θα είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι εβδομαδιαίες περίοδοι του Summer Camp 2023 είναι οι παρακάτω:
• 1η εβδομάδα : 19 Ιουνίου έως 23 Ιουνίου 2023
• 2η εβδομάδα : 26 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2023
• 3η εβδομάδα : 3 Ιουλίου έως 7 Ιουλίου 2023
• 4η εβδομάδα : 10 Ιουλίου έως 14 Ιουλίου 2023
• 5η εβδομάδα : 17 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου 2023
• 6η εβδομάδα : 24 Ιουλίου έως 28 Ιουλίου 2023

Το πρόγραμμα φέτος θα υλοποιηθεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 15:30, στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων, στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ).
Κάθε Παρασκευή θα υπάρχει προγραμματισμένη εκδρομή, στην οποία η συμμετοχή
θα είναι προαιρετική.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων και στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου θα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, μπάσκετ-τένις- βόλευ-δρομικά παιχνίδια –ποδόσφαιρο-κολύμβηση -ενόργανη & ρυθμική γυμναστική- μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, αλλά και θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνία, φωτογραφία, σκάκι & επιτραπέζια παιχνίδια. Τα παιδιά που θα πηγαίνουν κολυμβητήριο, θα χωρίζονται σε γκρουπ, ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν επιπλέον, μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες, σκουφάκι κολύμβησης και μία δεύτερη αλλαξιά ρούχων. Η μεταφορά των παιδιών στο κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. θα γίνεται με πούλμαν.

H προσέλευση των παιδιών στους χώρους υλοποίησης του προγράμματος, θα γίνεται μόνο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους και από ώρα 07:00 έως 08:30. Η αποχώρηση θα γίνεται από 15:00 έως τις 15:30. Η παραλαβή των παιδιών από τρίτο πρόσωπο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του συνοδού που έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή στο camp ότι μπορεί να παραλαμβάνει το παιδί. Κατά τη διάρκεια της εξόδου, οι γονείς – κηδεμόνες -συνοδοί, φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίβλεψη των παιδιών τους. Σε περίπτωση αδιαθεσίας του παιδιού, θα ενημερώνεται άμεσα ο γονέας και το παιδί θα παραμένει σε ειδικό χώρο με την επίβλεψη ειδικού, έως ότου παραληφθεί από τον γονέα – κηδεμόνα. Εάν κάποιο παιδί θελήσει να επικοινωνήσει με τους γονείς του, θα μπορεί να απευθύνεται στους υπεύθυνους καθηγητές φυσικής αγωγής, ή στη Γραμματεία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού. Oι γονείς θα πρέπει να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικό υγρό ή υγρά μαντηλάκια, με νερό, ενώ θα πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια και καπέλο.

Τα παιδιά θα χωριστούν σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους. Θα τους δίνεται ένα καρτελάκι όπου θα αναγράφεται το όνομά τους καθώς και η ομάδα στην οποία θα ανήκουν το οποίο θα πρέπει να φορούν καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια
του προγράμματος. Κατά την αποχώρησή τους θα το παραδίδουν στον καθηγητή φυσικής αγωγής που θα είναι υπεύθυνος για την αποχώρηση των παιδιών. Οι συμμετέχοντες που δεν θα τηρούν τους κανόνες λειτουργίας, δεν θα συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των καθηγητών φυσικής αγωγής και θα διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του προγράμματος ασκώντας λεκτική ή σωματική βία στους συναθλητές τους, θα απομακρύνονται από το camp.

Δεν επιτρέπεται – απαγορεύεται :
α) τα παιδιά να έχουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα
β) ηλεκτρονικές συσκευές
γ) κινητά τηλέφωνα
δ) η είσοδος των γονέων στις εγκαταστάσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

• Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές
συνθήκες (περίπτωση καύσωνα ή βροχής).
• Στα παιδιά θα προσφέρεται κολατσιό (συσκευασμένο σάντουιτς ,φρούτο και χυμός).
Όσα επιθυμούν, θα μπορούν να φέρουν φαγητό από το σπίτι, το οποίο να συντηρείται
εκτός ψυγείου (εάν κρίνεται απαραίτητο από τους γονείς).
• Για τυχόν απώλεια αντικειμένων των παιδιών, οι εργαζόμενοι του ΠΑΟΔΗΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση e.paodiv.gr
Την Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 08:30 ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις. Οποιαδήποτε αίτηση υποβληθεί προγενέστερα της παραπάνω ημερομηνίας και ώρας θα θεωρείται άκυρη.

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται την πλατφόρμα αιτήσεων στο e.paodiv.gr και επιλέγουν την περίοδο / τις περιόδους εγγραφής και τον αριθμό των παιδιών που θα εγγραφούν. Ανεβάζουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (σκαναρισμένα  και όχι φωτογραφία) στην πλατφόρμα  και υποβάλλουν την αίτηση τους. Οι υπεύθυνοι διαχείρισης της πλατφόρμας του Οργανισμού ελέγχουν τα δικαιολογητικά και με την ολοκλήρωση του ελέγχου, εφόσον το σύνολο των απαραίτητων δικαιολογητικών έχουν ληφθεί και είναι ορθά, η κατάσταση της αίτησης λαμβάνει την ένδειξη «ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ». Ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αυτόματα στο email του για την έγκριση της αίτησης του και λαμβάνει σχετικό σύνδεσμο για την πληρωμή μέσω κάρτας ή μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή μέσω πληρωμής στα γραφεία του Οργανισμού. Μετά την πληρωμή η κατάσταση της αίτησης λαμβάνει την ένδειξη πληρώθηκε και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την ταυτόχρονη ενημέρωση του ενδιαφερομένου
Για την έγκριση των αιτήσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας και της ώρας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑIΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • Ιατρική βεβαίωση (παιδιάτρου ή καρδιολόγου). Ο γονέας βεβαιώνει ταυτόχρονα με την αίτησή του αυτή, ότι συμφωνεί με την συνημμένη γνωμάτευση του γιατρού και ότι το παιδί του μπορεί να συμμετέχει χωρίς κανένα πρόβλημα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Για τυχόν αλλεργίες ή χρόνια νοσήματα, θα πρέπει να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος και να τους παραδίδονται τα φάρμακα εάν και εφόσον το παιδί ακολουθεί κάποια αγωγή.
 • Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ)
 • Βεβαιώσεις εργασίας και των 2 γονέων (σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία
 • πρόσφατη βεβαίωση ΕΦΚΑ – Ασφαλιστική ενημερότητα)
 • Πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο έγγραφο που θα φαίνεται η ηλικία του παιδιού.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SUMMER CAMP

i. Η συνδρομή για κάθε περίοδο θα είναι πενήντα ευρώ (50€ ) και θα καταβάλλεται μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας – περιόδου, διαφορετικά το παιδί δεν θα γίνεται δεκτό στο πρόγραμμα.
ii. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και δεύτερου παιδιού στην ίδια οικογένεια το κόστος είναι σαράντα ( 40€ ) ευρώ.
iii. Εάν το παιδί απουσιάσει έστω και μία μέρα από το πρόγραμμα δεν μπορεί να αναπληρωθεί σε άλλη περίοδο ούτε να μειωθεί το κόστος.
iv. Μετά την έναρξη του προγράμματος, επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο αν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος και θα γίνεται μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης του παιδιάτρου και την απόδειξη πληρωμής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον ΠΑΟΔΗΒ.
Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός
Κλειστό Γυμναστήριο: Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2108101510, 2108101511 E.Mail : [email protected]
Site: www.vrilissia-arts-sports.gr

Δήμος Κηφισιάς

Αθλητικό και Πολιστικό Καλοκαίρι 2023

19/6 έως 28/7Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30-16.00

Αθλητικές Δραστηριότητες: Αντισφαίριση, Ενόργανη Γυμναστική, Καλαθοσφαίριση, Καράτε, Κλασικός Αθλητισμός, Kid’s Athletics, Κολύμβηση, Μουσικοκινητική Αγωγή, Ξιφασκία, Παιχνίδια Υδατοσφαίρισης, Ποδοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, Σκοποβολή, Ρυθμική Γυμναστική, Τοξοβολία, Χειροσφαίριση, Παραδοσιακά Παιχνίδια.

Λοιπές Δραστηριότητες: Εκδρομές σε Ιστορικούς, Αθλητικούς Χώρους, Ζωγραφική, Χειροτεχνίες, Ελληνικοί- Ευρωπαϊκοί-Λάτιν Χοροί, Θεατρικό Παιχνίδι

Δωρεάν για δημότες και κατοίκους του Δήμου Κηφισιάς – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Έναρξη εγγραφών 1η Ιουνίου

Δήμος Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, υλοποιεί και φέτος το θερινό πρόγραμμα ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με τίτλο ” Χαρούμενο και Δημιουργικό Καλοκαίρι 2023″. Ο Δήμος για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους γονείς της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά ν’ απασχοληθούν δημιουργικά και με ασφάλεια την καλοκαιρινή περίοδο. Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά πέντε (5) εβδομάδες. Θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19/6 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21/7, στις εγκαταστάσεις του 2ου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, καθώς και του 4ου, 7ου και 8ου Νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Η καθημερινή διάρκεια του προγράμματος θα είναι από τις 07:30 έως 16:00. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα ν’ απασχοληθούν με ασφάλεια, υπο την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών, σε δραστηριότητες ψυχαγωγικές, αθλητικές, αλλά κυρίως να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις, νέες φιλίες και να ζήσουν νέες εμπειρίες. Όλα τα παιδιά πρέπει καθημερινά να έχουν μαζί τους καπέλο, σακίδιο, δεύτερη ενδυμασία, παγούρι με νερό, ελαφρύ φαγητό και κολατσιό.

Οι εγγραφές ξεκινούν την Πέμπτη 1 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 8 Ιουνίου (ώρες 09:00 έως 14:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής), στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρηση Δήμου Μεταμόρφωσης (Κορίνθου 21, 1ος όροφος). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2102845008.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΑ: Ποδόσφαιρο (5Χ5), Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χορός, Πολεμικές τέχνες, Ολυμπιακά αθλήματα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Εκπαιδευτικά προγράμματα, Εργαστήρια χειροτεχνίας – κατασκευών, Οικολογικές δράσεις, Εικαστικό εργαστήριο, Εκπαιδευτικές προβολές, Θεατρικό εργαστήριο, Μουσικοκινητική αγωγή, Λαική παράδοση.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ: Στη θάλασσα (παραλία Σχοινιά) *, Σε χώρους εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
* Οι εκδρομές για μπάνιο στη θάλασσα, πραγματοποιούνται παρουσία Ναυαγοσώστη και γίνονται με σκοινιά ασφαλείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Αίτηση Συμμετοχής (Θα καλυφθούν όλες οι αιτήσεις συμμετοχής, καθώς το πρόγραμμα είναι χωρίς περιορισμό θέσεων, οπότε δεν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Βεβαίωση Ιατρού για τη συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες, η οποία να προσκομισθεί την 1η μέρα παρουσίας του παιδιού στο Σχολείο.

Λογιαριασμός ΔΕΚΟ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για ένα (1) παιδί 100€

Από δύο (2) παιδιά και πάνω 150€

(για τους ετεροδημότες είναι 100 Ευρώ/παιδί).

Το ποσό συμμετοχής καταβάλλεται με την κατάθεση της Αίτησης και κατοχυρώνει την εγγραφή σας.

Δήμος Νέας Ιωνίας

Κατασκηνωτικές περίοδοι:

 • Α περίοδος 19 Ιουνίου εως 1 Ιουλίου
 • Β περίοδος 3 Ιουλίου εως 15 Ιουλίου
 • Γ περίοδος 17 Ιουλίου εως 29 Ιουλίου

Ημερομηνίες εγγραφών:

 • για την Α περίοδο 6 & 7 Ιουνίου
 • για την Β περίοδο 8 & 9 Ιουνίου
 • για την Γ περίοδο 12 & 13 Ιουνίου

Δείτε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού υλοποιεί και φέτος το δωρεάν Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς και ιδιαίτερα τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες της πόλης μας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί από 01/01/2012 έως και 31/12/2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς και θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

 1. Διάρκεια προγράμματος: Δευτέρα 19 Ιουνίου έως Παρασκευή 28 Ιουλίου.
 2. Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07.30  έως τις 15.30.
 3. Χώροι διεξαγωγής προγράμματος: 
 • 2ο-3ο Δημοτικά Σχολεία Παπάγου (οδός Μακεδονίας 2)
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού (οδός Τήνου 4)

Θα πραγματοποιηθούν 3  περίοδοι. Συγκεκριμένα:

 • Α’ Περίοδος –  19/06/2023 έως 30/06/2023 
 • Β’ Περίοδος –  03/07/2023 έως 14/07/2023
 • Γ’ Περίοδος –  17/07/2023 έως 28/07/2023

Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Οι γονείς/κηδεμόνες να είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 • Ηλεκτρονική Αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.dpapxol.gov.gr/e-politis/aitisi-dimiourgikis-apasxolisis.html
 • Για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 01/01/2018 έως 31/12/2018, βεβαίωση εργασίας των γονέων/κηδεμόνων.
 • Πιστοποιητικό – Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης.

Μπορεί να εκδοθεί μέσω του www.gov.gr ακολουθώντας  τα παρακάτω βήματα: Στην ιστοσελίδα www.gov.gr  πατάω οικογένεια, επιλέγω οικογενειακή κατάσταση, κατόπιν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στην συνέχεια, είσοδος στην υπηρεσία, σύνδεση, και πληκτρολογώ τους κωδικούς taxisnet (username και password) ύστερα πατάω, συνέχεια μετά επιλέγω έκδοση και μετά λήψη αρχείου.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Στις αιτήσεις θα δηλωθεί η προτίμηση του σχολείου (εκπαιδευτικό κέντρο), καθώς και της ή των περιόδων.
 • Η αίτηση θα θεωρείται έγκυρη μόνο αν επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 • Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού www.dpapxol.gov.gr από τη Πέμπτη 1 Ιουνίου ώρα 07:00 έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου ώρα 14:00.

Δήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι θα υλοποιήσει πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών, από Δευτέρα 19/6/2023 μέχρι Παρασκευή 28/7/2023

Στόχος του προγράμματος είναι να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς και παράλληλα να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές  και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Θα υλοποιείται καθημερινά, τις ώρες από 08:00 έως 16:00. (Η προσέλευση των παιδιών θα πραγματοποιείται από τις 08:00 έως τις 09:00 και η αποχώρησή τους από 14:00 έως 16:00)

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε 3 δεκαπενθήμερες περιόδους, με οικονομική συνδρομή 60,00€ ανά παιδί και ανά περίοδο ως εξής:

 • 1η Περίοδος:  19/6 – 30/6/2023
 • 2η Περίοδος :  3/7 – 14/7/2023
 • 3η Περίοδος:  17/7 – 28/7/2023

 Το πρόγραμμα  στελεχώνεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς που θα έχουν την ευθύνη για την αρμονική και ασφαλή λειτουργία του και περιλαμβάνει (ενδεικτικά) τις ακόλουθες δραστηριότητες:

 • Αθλητικές (Γυμναστική και Αθλοπαιδιές)
 • Κολυμβητήριο (1 ημέρα εβδομαδιαίως)
 • Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες
 • Δημιουργικό Παιχνίδι
 • Θεατρικά δρώμενα
 • Μουσικοκινητική και Χορό
 • Εικαστικά
 • Εκδρομές

Σε ότι αφορά τη σίτιση, ο Δήμος θα παρέχει νερό και ένα σνακ(τυρόπιτα, κρουασάν , κουλούρι, κλπ.) Τα παιδιά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με καπέλο, αντηλιακό και μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα. Κατά την ημέρα που στις δραστηριότητές τους προβλέπεται Κολυμβητήριο πρέπει επιπλέον να έχουν μαγιώ, σκουφάκι, μπουρνούζι ή πετσέτα και σαγιονάρες.

Χώροι υλοποίησης:

 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων
 • Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων
 • Κολυμβητήριο Μελισσίων

Οι γονείς υποχρεούνται να μεριμνούν για τη μεταφορά των παιδιών στους χώρους όπου θα διενεργούνται οι δραστηριότητές τους (Σχολεία ή Κολυμβητήριο) ανάλογα με το ημερήσιο πρόγραμμά τους.

Δικαιούχοι :  

Παιδιά με ημερομηνία γέννησης από 1/1/2010 έως και 31/12/2018

Εγγραφές

Έναρξη εγγραφών 1 έως 10 Ιουνίου 2023.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία  εγγραφής  οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων καθώς και σχετικές διευκρινίσεις  θα ανακοινωθούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης .

Δικαιολογητικά συμμετοχής:

 • Βεβαίωση γιατρού ότι το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες
 • Εξόφληση συνδρομής περιόδου με την εγγραφή(σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση θα ακυρώνεται)
 • Υπεύθυνη Δήλωση γονέα ή κηδεμόνα, με την οποία αφενός θα δηλώνεται η συναίνεση του για να συμμετέχει το παιδί του στις δραστηριότητες κολύμβησης και αφετέρου εάν γνωρίζει κολύμβηση ή όχι.

Συνδρομές-Απαλλαγές:

Δεκαπενθήμερη οικονομική συνδρομή 60,00€ ανά παιδί και ανά περίοδο συμμετοχής.

Απαλλάσσονται της οικονομικής συμμετοχής:

 • Κατά 100% οι οικογένειες με άτομο με ειδικές ανάγκες (γονείς, παιδιά) κατ’ ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 67% και με την προϋπόθεση οικείας βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα τους ή της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής.
 • Κατά 100% οι οικογένειες ή μονογονεϊκές οικογένειες, με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
 • Κατά 50% τα τέκνα οικογενειών υπαλλήλων (μονίμων αορίστου χρόνου και συμβασιούχων) Δήμου Πεντέλης.
 • Κατά 20% το κάθε παιδί, για τις οικογένειες με δύο η περισσότερα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Πεντέλης στα τηλέφωνα: 2108032722   – 2108100884  με τον κύριο Τσαντουλή Νικόλαο ώρες 13.00-15.00

*   Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δήμος Χαλανδρίου

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου επιστρέφει για να δώσει ανάσα σε παιδιά και γονείς.

Απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες που φοιτούν την περίοδο  2022-2023 στα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου.

Το πρόγραμμα, το οποίο έτυχε της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα φιλοξενήσει 1.600 παιδιά,  σε επτά (7) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Θα υλοποιηθεί  σε δύο περιόδους, ως εξής:

     1η περίοδος:  27/06/2023 –  12/07/2023
     2η περίοδος:  13/07/2023 –  28/07/2023

Και στα παρακάτω σχολικά συγκροτήματα:

1ο   Δημοτικό (Αριστοφάνους 42 & Καραολή Δημητρίου, Κεντρικό Χαλάνδρι)
4ο   Δημοτικό (Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, Κάτω Χαλάνδρι)
5ο   Δημοτικό (Βριλησσίων 2 & Μεταμορφώσεως, Τούφα)
11ο  Δημοτικό ( Κρίνων 24 & Κριεζή, Πολύδροσο)
12ο  Δημοτικό (Ιωαννίνων και Ταϋγέτου, Χαλάνδρι)
14ο  Δημοτικό (Θησέως & Ευριπίδου, Άνω Χαλάνδρι)
 16ο  Δημοτικό (Τρίτση & Παπανικολάου 2, Πάτημα Χαλανδρίου)

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

 • για την 1η περίοδο από  29/05/2023  έως και  09/06/2023
 • για την 2η περίοδο από 12/06/2023 έως και 22/06/2023.

 Η  έναρξη εγγραφών 1ης περιόδου θα γίνει την 29/5/2023, 8:00 π.μ.

Η υποβολή αίτησης  θα γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας demos365.chalandri.grακολουθώντας τα κάτωθι βήματα:

►Οι αιτούντες βάσει των οδηγιών, δημιουργούν λογαριασμό χρήστη στην περιοχή «Αίτηση Εγγραφής Νέου Χρήστη» συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία (Όνομα, Επίθετο, e-mail, Κωδικό, Επιβεβαίωση Κωδικού).

► Αφού λάβουν ένα μοναδικό κωδικό μέσω e-mail θα προχωρήσουν στην είσοδο χρηστών μόνο με κωδικούς demos και όχι κωδικούς taxis net.

► Οι έχοντες/ έχουσες ήδη κωδικού demos για την είσοδό τους στην πλατφόρμα, χρησιμοποιούν αυτούς ακριβώς τους κωδικούς και επιλέγουν «Αίτηση Συμμετοχής σε Πρόγραμμα» – «Καλοκαιρινά camp /Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στα Σχολεία».

► Για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι απαραίτητη η καταχώρηση των κάτωθι απαραίτητων δικαιολογητικών,  σε μορφή PDF.

 1. Ιατρική βεβαίωση πρόσφατη (με ημερομηνία έκδοσης εντός 3μήνου) υπογεγραμμένη από παιδίατρο (σφραγίδα – υπογραφή).
 2. Βεβαίωση εγγραφής ή αντίγραφο ελέγχου δημόσιου δημοτικού η νηπιαγωγείου Χαλανδρίου.
 3. Υπεύθυνη Δήλωση με τα ονόματα των ατόμων που μπορούν να παραλαμβάνουν το παιδί, καθώς και το σχολείο 2ης επιλογής του γονέα (μπορείτε να την κατεβάσετε ΕΔΩ)

Η αίτηση για κάθε παιδί  (νηπιαγωγείου ή δημοτικού) θα γίνεται για διάστημα μιας περιόδου μόνο,  ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και οικογένειες στο  διάστημα λειτουργίας της δομής. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των θέσεων της Β΄Περιόδου από νέες αιτήσεις, δικαίωμα υποβολής αίτησης θα έχουν και οι συμμετέχοντες της Α΄Περιόδου.

Για τη συμμετοχή των παιδιών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας και ώρας υποβολής της αίτησης εγγραφής. Σε περίπτωση μη δυνατότητας υποβολής αίτησης για την 1η επιλογή, λόγω συμπλήρωσης των θέσεων, μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για τη 2η επιλογή σας.

Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφ’ όσον ληφθεί απαντητικό μήνυμα ότι εγκρίνεται.

Σε κάθε Σχολικό συγκρότημα ο αριθμός των παιδιών δεν θα υπερβαίνει τα εκατόν είκοσι (120) με εξαίρεση το 14ο Δημοτικό όπου δεν θα υπερβαίνει τα ογδόντα (80), ήτοι ανά περίοδο 800 παιδιά και συνολικά 1600.

Το ωράριο θα είναι 8π.μ.–4μ.μ (8 π.μ.-9 π.μ. προσέλευση  και αναχώρηση  2μ.μ.ή 4μ.μ.).

Σε περίπτωση που άλλο άτομο (πέραν αυτού  που έχει δηλώσει ο γονέας – κηδεμόνας) πρέπει να παραλάβει το παιδί, θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου, αναφέροντας  τα στοιχεία της ταυτότητας, του παραπάνω ατόμου στα τηλέφωνα 2106899926, -927,-924,-937

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Τμήμα Παιδείας & Φροντίδας Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet