ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την Αυτοδιοίκηση
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την Αυτοδιοίκηση

Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν με κοινή επιστολή τους οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, Γιώργος Πατούλης και Κώστας Αγοραστός αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα, η συνάντηση είναι αναγκαία προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις  των Α’ και Β’ βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί της δρομολογούμενης διοικητικής μεταρρύθμισης.

Στην επιστολή τους οι κ.κ. Γ. Πατούλης και ο Κ. Αγοραστός υπογραμμίζουν ότι «οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θεωρούμε ότι η διοικητική  μεταρρύθμιση που επιδιώκουμε πρέπει να έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού επιτελικού κράτους, με ενισχυμένο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη, την άμβλυνση ανισοτήτων και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να αντιμετωπίζει συνολικά όλα τα προβλήματα και να συνοδεύεται με κατοχύρωση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων καθώς και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού».

Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι αν και «η Αυτοδιοίκηση έχει έγκαιρα καταθέσει τις προτάσεις της, το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τις επίσημες κυβερνητικές θέσεις για το πώς οραματίζεται το μέλλον της Αυτοδιοίκησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet