Κλιμακώνεται η αντίδραση της Περιφέρειας στην κατασκευή διοδίων
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Κλιμακώνεται η αντίδραση της Περιφέρειας στην κατασκευή διοδίων

Νέα αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στην πρόθεση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) και των παραχωρησιούχων να εγκαταστήσουν πλευρικά διόδια στην Κηφισιά και στον Άγιο Στέφανο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος συναντήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 με κατοίκους και φορείς της Κηφισιάς και όμορων περιοχών στη γέφυρα Βαρυμπόμπης και προανήγγειλε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, την αρνητική στάση της περιφερειακής διοίκησης στο ζήτημα των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή σταθμών διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο.

Ο κ. Καραμέρος ενημέρωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τους κατοίκους ότι το ΥΠΟΜΕΔΙ με τους παραχωρησιούχους σχεδιάζουν να κλείσουν τη γέφυρα Βαρυμπόμπης με παράλληλη δημιουργία, δύο δακτυλιδιών (round abouts) και σταθμών διοδίων στην άνοδο και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού. Το ίδιο προβλέπεται, συνεχίζει η ανακοίνωση, και στον Άγιο Στέφανο ενώ η τρίτη μελέτη που εξετάζει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής αφορά στην κατασκευή υπέργειας διάβασης 110 μέτρων στον κόμβο Καλυφτάκη που θα συνδέει τη Νέα Κηφισιά με το καθοδικό ρεύμα της Εθνικής Οδού.

Δεδομένης της σύμβασης παραχώρησης που προβλέπει κλειστό αυτοκινητόδρομο μέχρι τη Μεταμόρφωση και τη λειτουργία πλευρικών διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε «την πλήρη αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο ανοίγει τον δρόμο επιβολής διοδίων μέσω της κατασκευής νέων σταθμών». Το θέμα συνολικά έρχεται προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στα μέσα Δεκεμβρίου με τη νέα περιφερειακή διοίκηση να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής που αντιδρούν έντονα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet