Κοινωνικές Συμπράξεις για την επισιτιστική και υλική συνδρομή σε απόρους
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Κοινωνικές Συμπράξεις για την επισιτιστική και υλική συνδρομή σε απόρους

Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι εξέφρασαν τη διάθεση άμεσης συνεργασίας για τη διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για απόρους» της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 330.555.921 ευρώ (το 44% του ποσού θα πάει στην Αττική).

Σχετική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, στην Περιφέρεια Αττικής, την οποία συνδιοργάνωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου.

Συμμετείχαν, οι δήμαρχοι Μεταμόρφωσης, Μίλτος Καρπέτας, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και εκπρόσωποι των άλλων οκτώ δημοτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων Νέας Ιωνίας και Κηφισιάς, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, για υποχρεωτικές, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, διαδικασίες διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής με τους δήμους και άλλους δυνητικά εμπλεκόμενους φορείς (Εκκλησία, ανθρωπιστικές και κοινωνικές οργανώσεις και άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης).

Επίσης σημειώνεται ότι οι Κοινωνικές Συμπράξεις θα καλύπτουν τις ανάγκες των ωφελουμένων με γεωγραφική μονάδα αναφοράς την Περιφερειακή Ενότητα. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι συγκροτείται μια Κοινωνική Σύμπραξη ανά Περιφερειακή Ενότητα. Από τη διαδικασία διαβούλευσης για τη συγκρότηση των Κοινωνικών Συμπράξεων αναμένεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να αναδειχθούν περίπου 70 Κοινωνικές Συμπράξεις στις διάφορες περιοχές παρέμβασης σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις ανάγκες του Βόρειου Τομέα Αθηνών ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, σημείωσε, όπως αναφέρεται, ότι «και στις γειτονιές της βόρειας Αθήνας εκδηλώνεται η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις ακολουθούμενες πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης». Υπογράμμισε ακόμη ότι «σε αρκετούς δήμους λειτουργούν ήδη, με τη βοήθεια των Δήμων ή εθελοντικά, τυπικά και άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης που ασχολούνται με την παροχή τροφής και άλλων αγαθών και υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας που έχουν τεράστιες ανάγκες. Η Περιφέρεια Αττικής θα ηγηθεί της προσπάθειας αλλά με γνώμονα την τοπικότητα, ενώ Δήμοι και εκκλησία θα έχουν σημαντικότατο ρόλο».

«Μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως αυτό, από ίδιους πόρους και μέσα από άλλες πηγές χρηματοδότησης, Περιφέρεια και Δήμοι μπορούμε να βάλουμε τέλος στην ανθρωπιστική κρίση» δήλωσε σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Κατερίνα Θανοπούλου καθησυχάζοντας και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη που προσήλθε στη σύσκεψη τονίζοντας «την ανάγκη ο ρόλος των Δήμων να μην υποτιμηθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet