Κωστής Χατζηδάκης: Τα ψέματα τελείωσαν – Η χώρα δεν έχει άλλον χρόνο για χάσιμο
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Κωστής Χατζηδάκης: Τα ψέματα τελείωσαν – Η χώρα δεν έχει άλλον χρόνο για χάσιμο

Με στόχο να ενημερώσει τους αναγνώστες του ενόψει των Εθνικών Εκλογών του 2019, το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ δίνει τον λόγο σε υποψηφίους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας του Βορείου Τομέα Αθηνών, τον οποίο και καλύπτει ειδησεογραφικά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για όσα έγιναν, αλλά και όσα απαιτούνται να γίνουν στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θέσαμε υπόψη τους 5 ερωτήματα, τα οποία και τους καλούμε να απαντήσουν εκφράζοντας το πλαίσιο των αρχών που χαρακτηρίζει τους κομματικούς χώρους που εκπροσωπούν.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψηφίου βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη:

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, που θα πρέπει να έχει κάθε ψηφοφόρος στο μυαλό του καθώς προσέρχεται στην κάλπη;

Προσερχόμενοι στις κάλπες στις 7 Ιουλίου οι ψηφοφόροι θα έχουν μπροστά τους ένα ξεκάθαρο διακύβευμα. Από τη μία πλευρά, την Ελλάδα της μιζέριας, της στασιμότητας και της αναδιανομής φτώχειας. Και από την άλλη, την Ελλάδα της δημιουργίας και των ευκαιριών για όλους. Με χαμηλότερους φόρους, νέες και καλύτερες δουλειές και ασφάλεια για όλους της τους πολίτες.

Θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουμε με τα ψέματα, το αλαζονικό ύφος και την καθεστωτική αντίληψη για την εξουσία. Ή εάν θα αδράξουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στον δρόμο της Ευρώπης με αλήθεια, αξιοπρέπεια και κοινή λογική.

Αν σας ζητούσαμε να μας εκτιμήσετε τον βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα υπάρχοντα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας μία κλίμακα από το 1 έως το 10, ποιον αριθμό θα επιλέγατε και για ποιον λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Θα ήταν ίσως άδικο να τσουβαλιάσω όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου με έναν βαθμό. Για τον λόγο ότι κάθε κόμμα έχει συνεισφέρει με διαφορετικό τρόπο στον τόπο. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ικανότητα των κομμάτων να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους έχει πληγεί συνολικά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η απογοήτευση που προκάλεσαν τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ευθύνη μας να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης πολιτών και πολιτικής. Και στη Νέα Δημοκρατία έχουμε εργαστεί ακούραστα προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν ισχυριζόμαστε ότι εμείς δεν κάναμε λάθη. Μάθαμε, όμως, όχι μόνο από τα δικά μας λάθη, αλλά και από αυτά των αντιπάλων μας. Και προτείνουμε σήμερα ένα κυβερνητικό πρόγραμμα και έναν τρόπο άσκησης της πολιτικής που απαντούν στις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Και σε αυτή τη βάση ζητάμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στις εκλογές.

Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, ποια θεωρείτε ως τα 5 μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές;

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ήδη μιλήσει για τις πρωτοβουλίες του πρώτου εξαμήνου διακυβέρνησης. Έχουμε, μάλιστα, ετοιμάσει και τα αντίστοιχα νομοσχέδια έτσι ώστε, εφόσον μας εμπιστευθούν οι ψηφοφόροι, να μην χαθεί ούτε μία μέρα.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων μας είναι:

Το φορολογικό, ώστε να δώσουμε ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την υπερφορολόγηση και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ισχυρή ανάπτυξη.

Ο εκλογικός νόμος, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και της πολιτικής αστάθειας.

Η παιδεία, για να τελειώνουμε με το άσυλο της ανομίας και να δημιουργήσουμε ένα εξωστρεφές και συνδεδεμένο με την οικονομία εκπαιδευτικό σύστημα, που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες σε όλους.

Οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, όπως η στοχοθεσία και η αξιολόγηση, για να αποκτήσουμε ένα φιλικό για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κράτος.

Οι αλλαγές που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών και τη δικαιοσύνη, όπως η κατάργηση του «νόμου Παρασκευόπουλου», γιατί θέλουμε να εμπεδώσουμε και πάλι το αίσθημα της ασφάλειας και δικαιοσύνης στη χώρα.

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επερχόμενες εκλογές, πόσο εφικτό βλέπετε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κομμάτων, ώστε να μην οδηγηθούμε εκ νέου στις κάλπες;

«Δεν ισχυριζόμαστε ότι εμείς δεν κάναμε λάθη. Μάθαμε, όμως, όχι μόνο από τα δικά μας λάθη, αλλά και από αυτά των αντιπάλων μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις φιλοευρωπαϊκές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου, είτε έχουμε αυτοδυναμία μετά τις εκλογές, είτε όχι. Ωστόσο, ας μην γελιόμαστε. Όλα τα βασικά κόμματα έχουν πλέον εκφράσει τις προτιμήσεις τους για την επόμενη μέρα, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Και, μολονότι δεν προεξοφλούμε το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, τα περιθώρια συνεργασίας φαίνονται περιορισμένα.

Η Νέα Δημοκρατία, λόγου χάρη, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, στη βάση ψήφου ανοχής όπως υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε τους πολίτες εγκαίρως, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις μετά τις εκλογές.

Μόνο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση θα μπορέσει να προωθήσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Διανύουμε τον 10ο χρόνο οικονομικής κρίσης και ακόμη ο μέσος Έλληνας υφίσταται σοβαρές πιέσεις εξαιτίας της. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες του κόμματος που εκπροσωπείτε τόσο στο ξέσπασμα αυτής της κρίσης, όσο και στη μη αντιμετώπισή της μέχρι σήμερα;

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ιστορικό κόμμα που έχει αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης για μεγάλες περιόδους και κρίσιμες καμπές της ιστορίας μας. Και σε μία πορεία άνω των σαράντα χρόνων, είχαμε και εμείς, αναμφίβολα, μερίδιο και στα θετικά και στα αρνητικά.

Δεν προσποιούμαστε τους αλάθητους. Κοιτώντας το μέλλον όμως, αυτό που θεωρώ ως πιο κρίσιμο ερώτημα είναι αν κανείς διδάσκεται από το παρελθόν. Και εμείς στη Νέα Δημοκρατία αποδείξαμε ότι έχουμε διδαχτεί.

Δεν διστάσαμε να βάλουμε πλάτη ακόμα και όταν δεν μας είχε ανατεθεί η ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, όπως το καλοκαίρι του 2015. Κάναμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, που υποστήριξε τα θετικά και ήταν αμείλικτη στα αρνητικά. Προχωρήσαμε σε ανανέωση με ποιότητα στο στελεχιακό μας δυναμικό. Μιλήσαμε και συνεχίζουμε να μιλάμε για το πρόγραμμά μας, δίνοντας πειστικές απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, χωρίς να υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε γεφύρια και ποτάμια. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά, από την επόμενη μέρα των εκλογών, για να πάει μπροστά η πατρίδα μας και να γυρίσουν τα παιδιά μας στην Ελλάδα.

Και τέλος, προσερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο χωρίς να διχάζουμε και να προκαλούμε, αλλά μιλώντας με σοβαρότητα και μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας.

Τα ψέματα λοιπόν τελείωσαν. Η χώρα δεν έχει άλλον χρόνο για χάσιμο. Και η μάχη για τη φωτεινή Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα των ευκαιριών, είναι μια μάχη που θα τη δώσουμε ως στρατιώτες της πατρίδας για να την κερδίσουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet