Κ. Χατζηδάκης: Ο ΧΥΤΑ Φυλής αντέχει το πολύ έναν χρόνο
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Κ. Χατζηδάκης: Ο ΧΥΤΑ Φυλής αντέχει το πολύ έναν χρόνο

Την ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ο ΧΥΤΑ Φυλής περιέγραψε σήμερα, κατά την επίσκεψή του στον χώρο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.   

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε πως ο ΧΥΤΑ Φυλής έχει μόλις έναν χρόνο ζωής, εφόσον αξιοποιηθεί ένας χώρος που βρίσκεται εντός των ορίων του ΧΥΤΑ.   

«Αθροιστικά μπορούμε να μιλάμε για παράταση ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής καλώς εχόντων των πραγμάτων για ένα έτος! Απαιτείται επομένως μια ριζική λύση προκειμένου οι Αθηναίοι να μην βρεθούν απέναντι σε βουνά σκουπιδιών» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.  

«Αυτή η λύση πρέπει να συνδέεται είτε με τη λεγόμενη Γ’ Φάση του ΧΥΤΑ, είτε με κάποια άλλη ιδέα. Σίγουρα όμως η όποια σφαιρική λύση δοθεί πρέπει να συνδυαστεί και με μονάδες σύγχρονης ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων που βρίσκονται εδώ και καιρό στα χαρτιά (ΣΔΙΤ κ.λπ.)» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ διαβεβαίωσε πως το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής, θα ξεκινήσει συζητήσεις άμεσα για το θέμα.   

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet