Λυόμενο στέγαστρο (μπαλόνι) στα ανοικτά γήπεδα του Λόφου Τσακού
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Λυόμενο στέγαστρο (μπαλόνι) στα ανοικτά γήπεδα του Λόφου Τσακού

Με το ποσό των 140.000 ευρώ συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού για την προμήθεια και εγκατάσταση λυόμενου στεγάστρου στα υφιστάμενα γήπεδα καλαθοσφαίρισης στην περιοχή Λόφου Τσακού. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, στις 24/01/2019, τη σχετική εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.

Πρόκειται για έργο που αφορά στα υφιστάμενα ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, που πρόκειται να σκεπασθούν με το λυόμενο στέγαστρο, ενώ προβλέπεται και τοποθέτηση συστήματος θέρμανσης. Ο Γιώργος Καραμέρος επισήμανε στην εισήγησή του:

«Ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού συνεργάστηκε άριστα μαζί μας, καταθέτοντας την απαραίτητη μελέτη, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του. Εγκρίθηκε έτσι μια χρηματοδότηση για ένα σημαντικό έργο, με σκοπό οι αθλητές να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται απρόσκοπτα σε όλη τη διάρκεια του έτους, δεδομένου ότι η τοποθέτηση στεγάστρου θα τους προστατεύει από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η λύση αυτή είναι ιδανική για πολλά ανοικτά γήπεδα της Αττικής και έχει μικρό κόστος σχετικά».

Η κατασκευή θα αποτελείται από δύο τμήματα, τα οποία θα συναρμολογούνται με ειδικά τεμάχια σύνδεσης, εξασφαλίζοντας την εύκολη μεταφορά και ανέγερσή του. Σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να αποθηκευτεί για μελλοντική χρήση. Το σύστημα, που θα αποτελείται από διπλή μεμβράνη, θα διατηρείται στη μορφή και στις διαστάσεις του με τη συνεχή παροχή αέρα εντός του χώρου, επιτυγχάνοντας συγχρόνως συνεχή εξαερισμό του κελύφους. Ο φωτισμός θα αποτελείται από 20 προβολείς led 250W, οι οποίοι θα αναρτούνται από τη μεμβράνη με ειδικά τεμάχια.

Τα δύο ανοιχτά γήπεδα, τα οποία έχουν ανακατασκευαστεί, θα σκεπασθούν με το λυόμενο στέγαστρο, ενώ προβλέπεται και τοποθέτηση συστήματος ψύξης – θέρμανσης.

 

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο γίνεται με σκοπό οι αθλητές να έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες» τονίζει σχετικά η διοίκηση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Τεχνική Υπηρεσία για τη συμβολή της στο εν λόγω έργο, καθώς και την Αθλητική Ένωση Χολαργού για τη συνεργασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet