Με τον Σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» συναντήθηκε η Ρ. Δούρου
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Με τον Σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» συναντήθηκε η Ρ. Δούρου

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» είχε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη οι ενέργειες της περιφερειακής αρχής για την οδική ασφάλεια να ενταχθούν στο πλαίσιο της δεκαετούς δράσης του ΟΗΕ (2011 – 2020) για το θέμα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τις δύο πλευρές στην πραγματοποίηση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, που είναι η 16η Νοεμβρίου, καθώς και στη σταδιακή διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου δράσεων, εκ μέρους της Περιφέρειας, έτσι ώστε οι σχετικές εξαγγελίες για την οδική ασφάλεια να περάσουν πλέον στη φάση της υλοποίησης.

Τέλος, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η οδική ασφάλεια πρέπει να παραμείνει υπόθεση των δημοσίων φορέων (κράτους, Περιφέρειας, δήμων) και να μην εκχωρηθεί σε ιδιώτες και μάλιστα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο τροχαίων δυστυχημάτων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet