Με ατζέντα… Καλατράβα η συνάντηση Ρ. Δούρου – Γ. Ανδριανού
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Με ατζέντα… Καλατράβα η συνάντηση Ρ. Δούρου – Γ. Ανδριανού

Συνάντηση με θέμα τους τομείς συναρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Αδριανός με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστο Καραμάνο.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής των μεταλλικών κατασκευών «Καλατράβα» στο ΟΑΚΑ.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Ρ. Δούροτυ - Γ. ΑνδριανούΟ κ. Γ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την περιφερειάρχη είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση για όλα τα θέματα συναρμοδιότητάς μας.

»Είναι πολύ σημαντικό ότι, μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κατασκευών Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στα αναγκαία έργα συντήρησης και επισκευής, που έχουν να γίνουν από το 2004, με το κονδύλι των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ που είχε προβλεφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής. Άμεσα λοιπόν ξεκινούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις μελέτες και τον διαγωνισμό.

»Είναι μία υποχρέωσή μας απέναντι στο ΟΑΚΑ, τη σημαντικότερη υποδομή του ελληνικού αθλητισμού και ταυτόχρονα ένα τοπόσημο με ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες».

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την ανάγκη συνδρομής της Περιφέρειας για την υλοποίηση των έργων συντήρησης των στεγάστρων στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη παρέμβασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την αντιμετώπιση προβλημάτων συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως στην περίπτωση του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου καθώς και του Αττικού Άλσους. Τέλος, έθεσε το ζήτημα της από κοινού προώθησης προγραμμάτων για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet