Με 2,7  εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται το Μουσείο Μεταλλείας – Μεταλλουργίας στο Λαύριο
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Με 2,7 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται το Μουσείο Μεταλλείας – Μεταλλουργίας στο Λαύριο

Ένα εμβληματικό έργο, που έχει στο επίκεντρο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τελευταίας.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Μουσείο Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου στο Διατηρητέο Συγκρότημα Μηχανουργείου στο ΤΠΠΛ», προϋπολογισμού 2.686.500 ευρώ με ΦΠΑ, από την Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το Τεχνολογικό – Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου λειτουργεί από το 2000 με επιτυχία, στην έκταση των περίπου 250 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, σε 12 αποκατεστημένα βιομηχανικά κτήρια.

Η συγκρότηση του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας αποτελεί το επόμενο αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του συνολικού έργου και της ανάδειξής του στον διεθνή χώρο.

«Η δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας συμβάλλει στην ανάπτυξη του Τεχνολογικού – Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής και ενισχύει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της Αττικής. Η ανάπτυξη αυτή και η προοπτική, και ειδικότερα η δημιουργία του Μουσείου και του Πάρκου, στηρίχθηκε και στηρίζεται διαχρονικά από την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής, τους ΟΤΑ και τους επιστημονικούς της φορείς. Η δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας Λαυρίου εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργειών της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΜΠ για τη συνολική ανάδειξη των αρχαίων και νεότερων μνημείων της Λαυρεωτικής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet