Μηχανήματα σε αχρηστία από το 2010 καταγγέλλει η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ
Περιφέρεια Αττικής

Μηχανήματα σε αχρηστία από το 2010 καταγγέλλει η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ

Ολοκαίνουργια συμπιεστικά μηχανήματα του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) βρίσκονται σε αχρηστία από το 2010, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, στην οποία κατηγορεί την προηγούμενη διοίκηση για αναποτελεσματική διαχείριση στον Σύνδεσμο.

Στα μέσα Νοεμβρίου, η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ενημερώθηκε σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τρία καινούργια συμπιεστικά μηχανήματα TANA GX320, τα οποία είχε προμηθευτεί η προηγούμενη διοίκηση το 2010 και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν λειτούργησαν ποτέ, καθώς και ένα TANA G290, που είχε υποστεί βλάβη εντός της χωματερής το 2010 και μέχρι σήμερα παραμένει στο συνεργείο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους της εταιρείας που είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος των μηχανημάτων αυτών στη χώρα μας, τα τρία συμπιεστικά ουδέποτε λειτούργησαν ανταποκρινόμενα στις ανάγκες για τις οποίες αγοράστηκαν το 2010 – καταρχήν μέχρι το καλοκαίρι του 2012 παρέμειναν πλήρως ανενεργά, ενώ αργότερα λειτούργησαν ελάχιστες ώρες για να περιπέσουν ξανά σε πλήρη αδράνεια. Και τούτο γιατί: αρχικά είχαν χαθεί(!) τα χαρτιά τους και δεν μπορούσαν να βγουν πινακίδες. Κατόπιν (και αφού βγήκαν οι πινακίδες) διαπιστώθηκε ότι τα μηχανήματα δούλευαν ελάχιστες ώρες, γιατί δεν ήσαν ασφαλισμένα. Τέλος, η τότε διοίκηση του Συνδέσμου γνωστοποίησε στην εταιρεία ότι τα μηχανήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, γιατί οι χειριστές δεν είχαν δίπλωμα για συμπιεστικά μηχανήματα!».

Σε ό,τι αφορά στο TANA G290, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα στο συνεργείο της εταιρείας στο Μαρκόπουλο, ουδέποτε, από το 2010, κατέστη δυνατό να επισκευαστεί, καθώς, σύμφωνα με την προηγούμενη διοίκηση, δεν υπήρχαν χρήματα για την επισκευή του.

«Οι διαπιστώσεις αυτές», συνεχίζει η ανακοίνωση, «επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά το ζήτημα της μη ορθολογικής και αναποτελεσματικής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος εκ μέρους της προηγούμενης διοίκησης του Συνδέσμου.

»Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει η πλήρης αξιοποίηση όλων των μηχανημάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet