«Ντρίμπλα στον σχολικό εκφοβισμό» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

«Ντρίμπλα στον σχολικό εκφοβισμό» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας η Τρίτη 6 Μαρτίου και ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, παρευρέθηκε σε εκδήλωση με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον σχολικό εκφοβισμό», του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού στο κατάμεστο από μαθητές κλειστό γήπεδο Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, πλήθος κόσμου παρακολούθησε φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ Ελλήνων βετεράνων καλαθοσφαιριστών και της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που κέρδισε το EURO 2004.

Ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος συμμετείχε και αγωνιστικά στη δράση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμμετέχω σήμερα, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, σε μια εκδήλωση με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Λεκτικός, σωματικός, κοινωνικός, αλλά και διαδικτυακός εκφοβισμός, αποτελούν θλιβερή καθημερινότητα για σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε ένα φαινόμενο με ανησυχητικές διαστάσεις πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας».

Ο κ. Γ. Καραμέρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Πρόγραμμα «Live Without Bullying» σημειώνοντας: «Είναι μια σημαντική πλατφόρμα, καθώς παιδιά, εργαζόμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες συνεργάζονται διαλειτουργικά, με αμεσότητα, υπευθυνότητα και εχεμύθεια δημιουργώντας μία διαδικτυακή κοινότητα, στην οποία όλα τα μέλη μοιράζονται ζητήματα εκφοβισμού και προσφέρουν υποστήριξη. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και συμμετέχει ενεργά σε κάθε δράση με κοινωνικά χαρακτηριστικά. Θα συνδράμουμε με κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να πολλαπλασιαστούν τα μέλη της κοινότητάς σας με στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet