Οι ελληνικές περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη της χώρας
Print Friendly, PDF & Email
Περιφέρεια Αττικής

Οι ελληνικές περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν στην ανάπτυξη της χώρας

Οι ελληνικές περιφέρειες θα πρωταγωνιστήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Αυτό είναι το μήνυμα της συνάντησης του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς το μεταναστευτικό αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για όλη την Ευρώπη και τα νησιά του Αιγαίου σηκώνουν το βάρος της πρώτης υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων που κινούνται προς αυτήν. Στο πλαίσιο αυτό αναζητήθηκαν τρόποι συμμετοχής των νησιών του Αιγαίου σε διασυνοριακά προγράμματα συνεργασίας.

Σαράντα οκτώ ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησε με τους δυο περιφερειάρχες την ανάγκη η Ευρώπη να αντιμετωπίσει ενιαία την μεγάλη αυτή πρόκληση.

Η συζήτηση επίσης  επικεντρώθηκε στο ζήτημα της άμεσης αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που διατίθενται για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τέθηκε το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης των επενδύσεων που εντάσσονται στο “πακέτο Γιούνκερ” των 35 δισ. ευρώ, αλλά και γενικότερα θέματα ανάπτυξης, καθώς αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής με Έλληνες αξιωματούχους μετά τις ελληνικές εκλογές.

Οι δύο περιφερειάρχες κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην ομαλότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet