Γ. Πατούλης: Ο Πειραιάς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού μπορούν να γίνουν οι ατμομηχανές ανάπτυξης της χώρας
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Ο Πειραιάς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού μπορούν να γίνουν οι ατμομηχανές ανάπτυξης της χώρας

Τους βασικούς άξονες και προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της πόλης του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού προσδιόρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική Πειραιά και Νήσων.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία βουλευτών, υποψηφίων, αιρετών, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου ο κ. Πατούλης διαμήνυσε ότι η αξιοποίηση και ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, με στόχο και την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών, αποτελεί προτεραιότητα.

«Ο Πειραιάς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού μπορούν να γίνουν οι ατμομηχανές ανάπτυξης της χώρας αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η παράταξη μας δεν τρομοκρατείται»

Με την ευκαιρία της ομιλίας του στον Πειραιά και με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε εκλογικά περίπτερα του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική ο κ. Πατούλης διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι «η δημοκρατία και η Νέα Αρχή δεν τρομοκρατούνται» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ακούστε καλά κύριοι μπαχαλάκηδες. Τόσο εγώ προσωπικά, τόσο οι υποψήφιοι μας, αλλά κυρίως οι χιλιάδες πολίτες, από κάθε γειτονιά της Αττικής, που στηρίζουν τον αγώνα μας και βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό μας, παίρνουμε δύναμη από τις επιθέσεις σας. Μας γεμίζετε αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση πως σε δύο βδομάδες από σήμερα,στις 26 Μαΐου, η Αττική θα γυρίσει οριστικά σελίδα».

Το σχέδιο για την ανάπτυξη του Πειραιά

Επικαλούμενος την πρόσφατη περιοδεία του στον Πειραιά όπου είχε την ευκαιρία μέσα από τις ενημερωτικές συναντήσεις που είχε με τον δήμαρχο Γ. Μώραλη, τοπικούς φορείς, αλλά και από τις επισκέψεις του στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης, σημείωσε ότι είναι εμφανής η τεράστια ανάγκη να υπάρξει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, που θα αξιοποιεί τις πραγματικές μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου. Υπό τη βασική προϋπόθεση, να υπάρξει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα άρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Ειδικότερα υπογράμμισε την ανάγκη να συμμετέχει ενεργά ο Δήμος στη διαχείριση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ χαρακτήρισε ζητήματα προτεραιότητας για την πόλη του Πειραιά το σχέδιο ανάπλασης στο Μικρολίμανο, την υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι προκειμένου να δοθεί ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Θα ενισχύσουμε τις υποδομές υγείας

Παράλληλα, χαρακτήρισε αναγκαία τα έργα επέκτασης των οδικών αξόνων, του μετρό, τη λειτουργία του τραμ, αλλά και την αναβάθμιση όλων των λιμανιών της Αττικής, ώστε να αποτελούν πύλες εισόδου των εκατομμυρίων επισκεπτών που δέχεται η χώρα μας και η Αττική ειδικότερα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αναβάθμισης των δομών υγείας, οι οποίες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με στόχο και τα την προώθηση νέων μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός υγείας κι ευεξίας και ο ιαματικός τουρισμός, που θα απογείωνε τον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

«Θα αναβαθμιστεί το παράκτιο μέτωπο της Αττικής»

Επιπρόσθετα τόνισε ότι στην ατζέντα των μεγάλων εμβληματικών παρεμβάσεων περιλαμβάνεται ο επανασχεδιασμός της γέφυρας Σκαραμαγκά, που θα γίνει διπλής κατεύθυνσης ένα έργο «πνοής» με αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις, αλλά και η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων, βάσει των αρχών της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Γαλάζιου Τουρισμού και της Κυκλικής Οικονομίας, για την ανάδειξη του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πλούτου της Περιφέρειας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας, αυτονόητο όπως ανέφερε σε μια χώρα με τεράστια ναυτική παράδοση, σε συνδυασμό με την προώθηση προγραμμάτων μαθητείας κι εκπαίδευσης σε ειδικότητες σχετικά με τη ναυπηγική βιομηχανία.

Προτεραιότητα η ασφάλεια

Ψηλά επίσης στο πρόγραμμα του συνδυασμού για τον Πειραιά είναι και τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτό το σημείο δεσμεύθηκε ότι με γρήγορες και αποτελεσματικές διαδικασίες θα ενισχυθούν τα τμήματα και το αστυνομικό προσωπικό με μέσα και εξοπλισμό, με έμφαση στην αύξηση και στον εκσυγχρονισμό των οχημάτων.

Θα επενδύσουμε στην ανάπτυξη των νησιών μας

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι θα δρομολογηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τους Δήμους των νησιών μας, με έμφαση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στις ελλείψεις στους τομείς της αποχέτευσης και των όμβριων υδάτων, στην ελλιπή ακτοπλοϊκή διασύνδεση, στον πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά και στην ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου. Παράλληλα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, την επίλυση του ζωτικού προβλήματος της υδροδότησης, την αναβάθμιση της αισθητικής και την αποκατάσταση της παραδοσιακής εικόνας των νησιών, από παρεμβάσεις ασχήμιας, καθώς και  την προστασία της ποιότητας των υδάτων και των ακτών από διαβρώσεις, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση τόσο η δημιουργία αυτού του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος,όσο και η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, το οποίο θα προωθεί τα έργα εκείνα που είναι απαραίτητα» ανέφερε.

Οι διοικήσεις του χτες απέτυχαν

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε δύσκολη τη μάχη που θα δοθεί για την απαλλαγή από τις παθογένειες, τονίζοντας ότι οι προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας απέτυχαν παταγωδώς και άφησαν πίσω τους ανεύθυνες πολιτικές και χαμένες ευκαιρίες.

Η Αττική χρειάζεται πράξεις

Προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες για την Αττική ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η πρώτη προγραμματική δέσμευση είναι η προώθηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται σε 16 βασικά σημεία παρεμβάσεων.

Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση, ανέφερε τον τομέα της πολιτικής προστασίας, δίνοντας  βάρος στην πρόληψη. Το σχέδιό για την πολιτική προστασία περιλαμβάνει  11 βασικές θέσεις.

Η θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, η ασφάλεια των πολιτών και η προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων, μητροπολιτικής κλίμακας, αποτελούν μερικούς ακόμα στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά αποτελεί προγραμματική  δέσμευση της Νέας Αρχής ο στόχος να έχει η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη.

«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο σήμερα η Περιφέρεια Αττικής να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις 31/12/2018 ήταν μόλις 25,2%», ανέφερε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι στους στόχους του είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, μέσα από συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και την επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, η ανάπτυξη δικτύου μεταφορών με υδροπλάνα για τα νησιά του Σαρωνικού.

«Στέλνουμε μήνυμα νίκης»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης διαμήνυσε ότι η Αττική είναι έτοιμη να κάνει μία Νέα Αρχή και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Στις 26 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Κάνουμε επιτέλους μια Νέα Αρχή, δυνατά, διεκδικητικά από τον Πειραιά και τα νησιά. Σε δύο εβδομάδες από σήμερα στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα νίκης. Ένα μήνυμα νίκης και αξιοπρέπειας, Μήνυμα  Αλλαγής και Ανατροπής».

Παρόντες στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Τραγάκης, Κ. Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, οι υποψήφιοι βουλευτές Ζ. Ρούσσου, Χ. Μπουτσικάκης, Σ. Βουτυράκου, Γ. Μελάς, Α. Παλεβρατζής, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και υποψήφιος ευρωβουλευτής Β. Μιχαλολιάκος, ο π. Ιωάννης,εκπροσωπώντας τον μητροπολίτη Πειραιά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Ν. Βλαχάκος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κορυδαλλού Ν. Χρουσαλάς και Γ. Δημόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Π. Διαλυνάκης, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Π. Καλαγιά-Καραμουλάνου, η Σ. Μουτάφη, εκπροσωπώντας τον υποψήφιο Δήμαρχο Περάματος Γ. Λαγουδάκο, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Ν. Πλατανησιώτης, το μέλος της ΕΝΠΕ πρ. Δήμαρχος Πόρου Σ. Σπυρίδων, ο πρώην υπουργός Τ. Νεράντζης, οι πολιτευτές Πειραιά Ν. Σαμαρά, Ε. Κριτσιδήμα, Ν. Δούνια, Α. Γκανά, ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ Β. Κροκίδης, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Μ. Δεμέστιχας, το μέλος του μητρώου στελεχών της ΝΔ Χ. Τσιλιώτης, ο αν. γραμματέας ΤΑ της ΝΔ Α. Βρεττάκος, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Πειραιά κ Νήσων Γ. Βοιδονικόλας, οι Πρόεδροι ΔΗΜΤΟ Φαλήρου Β. Βλαχαντώνη, Καμινίων Κ. Σταματελάτος, Κυθήρων Μ. Κορώνη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Β. Χρυσικόπουλος, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Πειραιά Π. Μανάκος.

Επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Υδραίων Α. Βάρκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φοίβος Δ. Γκλεζάκου, ο ΓΓ Ρόταρυ Πειραιά Γ. Ανδρέογλου, η εκπρόσωπος του συνδυασμού του υποψήφιου Δημάρχου Νίκαιας κ. Τούντα Π. Γεωργαντζέλη, η επίτιμη Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης Γ. Ρίτσου, η εκπρόσωπος του συνδυασμού ενωτικής πορεία, Γ. Βοιδονικόλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet